Külföld

Putyin földet oszt az „érdemeket szerző” orosz katonáknak

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 20:28

A rendelet szerint az elesettek családjainak is járna a krími, Szevasztopol környéki, valamint Moszkva megyei földekből.

Rendeletben tett javaslatot Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkva megye, a Krím és Szevasztopol vezetésének, hogy az ukrajnai háborúban érdemeket szerző katonák és az elesettek családjai között ingyen osszanak ki telkeket.

A hivatalos jogi információs portálon hétfőn közzétett, a katonák és családtagjaik szociális támogatásáról rendelkező jogszabály azt javasolta a regionális hatóságoknak, hogy fogadjanak el olyan szabályokat, amelyek a földtörvénykönyv vonatkozó rendelkezései értelmében ingyen biztosítják a földterületekhez jutást.

Putyin ugyancsak hétfőn aláírt egy törvényt, amely a mozgósított állampolgároknak jogokat biztosít a korábbi állásuk megpályázásakor, ha a munkaviszonyuk a bevonulásuk miatt szűnik meg. Az elnök kézjegyével látta el azt a jogszabályt is, amely 2023-ra 16 242 rubelben (jelenlegi árfolyamon mintegy 90 ezer forintban) állapította meg a minimálbért – írja az MTI.

Nyitókép: MTI / AP / Kreml / Szputnyik / Pool / Gavriil Grigorov

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#háború#vlagyimir putyin#putyin#földosztás

Címlapról ajánljuk