Külföld

Jeremy Clarkson „elborzadt”, mekkora felháborodást váltott ki, hogy azt mondta, sejtszinten gyűlöli Meghan Markle-t

rtl.hurtl.hu

2022. december 19. 16:09

Bocsánatot nem kért, de a jövőben azért „óvatosabb lesz”. 

Jeremy Clarkson brit médiaszemélyiség arról beszélt, hogy „elborzadt”, miután „annyi fájdalmat okozott” a Sunban a sussexi hercegnőről írt cikkével.

A BBC szerint miután Clarkson azt írta a pénteki lapban, hogy sejtszinten gyűlöli Markle-t, több mint hatezer panasz érkezett a sajtófelügyelethez.

Clarkson a Twitteren most azt írta, hogy a cikkben „ügyetlenül utalt” a Trónok harca egyik jelenetére, és ez nagyon sok embernek rosszul esett. „Elborzaszt, hogy ennyi fájdalmat okoztam, és a jövőben óvatosabb leszek” – tette hozzá, noha bocsánatot nem kért. 

Clarkson egészen pontosan ezt írta:

Éjszaka nem tudok aludni, mert a fogaimat csikorgatva arról a napról álmodok, amikor arra kényszerítik, hogy meztelenül parádézzon végig az össze brit város utcáin, miközben a tömeg azt skandálja, hogy szégyen, és ürülékkel dobálják meg.

Az Ipso, egy a sajtónormákért felelős független szervezet a BBC Newsnak elmondta, hogy a panaszokat a szokásos eljárásnak megfelelően vizsgálják.

Clarkson megjegyzéseit a hétvégén széles körben bírálták a közösségi médiában, még saját lánya, Emily Clarkson is elhatárolódott tőle. 

Sussex hercege és hercegnéje a róluk készült dokusorozatban kritikusan nyilatkozott arról, hogy miként tudósít róluk a sajtó. 

Nyitókép: Meghan Markle a londoni Kensington-palota kertjében 2017. november 27-én. Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

#Külföld#meghan markle#harry herceg#jeremy clarkson

Címlapról ajánljuk