Külföld

Térfigyelő kamerákkal és mobilappokkal kémkedett a felesége után, apránként pokollá tette a nő életét

rtl.hurtl.hu

2022. december 17. 18:01

A brit férfi megpróbálta teljesen elszigetelni a feleségét, aki 40. születésnapja után tette meg az első lépéseket a szabadulás felé.  

Egy brit anya a nyilvánosság előtt beszélt arról a pokolról, amelyet a férje miatt kellett elviselnie, ugyanis a férfi irányítani akarta őt, és még kémkedett is utána – írja a Mirror.

Kath Bevan elmesélte, hogyan változtatta őt a volt férje bántalmazó viselkedése magabiztos nőből „rémült kislánnyá”, aki inkább „házvezetőnőnek vagy dadának” érezte magát otthon.

A pár kezdetben „boldog kapcsolatban” élt, 2012-ben házasodtak össze, majd megszületett két gyermekük. Miután 2017-ben megszületett Kath fia, és beköltöztek az otthonukba, a dolgok baljós fordulatot vettek. Christopher Bevan a depresszió jeleit mutatta, ami 2018-ban tovább súlyosbodott. A nő el volt foglalva a munkájával és a családja összetartásával, ez azonban elkezdett számára nehézzé válni, mert nem kapott segítséget vagy támogatást a férjétől, Christophertől. Először jöttek a vádak, hogy Kathnek viszonya van, majd a konyhában felszerelt térfigyelő kamera, amely nyomon követte a nőt.

„Mialatt dolgoztam, elkezdtem kapni a Find my iPhone értesítéseket, amire akkoriban nem is figyeltem oda. Aztán elkezdődött a zaklatás a napi számos telefonhívással" – mondta a nő, és felidézte, hogy ha nem vette fel a telefont, akkor a férfi addig bombázta SMS-ekkel, amíg nem reagált valamit. 

Az egyik este, amikor a barátnőivel elmentek enni és inni, Christopher 60 perc alatt 50 hívással zaklatta Kathet. Kath emellett naponta akár négy keresztkérdést is kapott az állítólagos viszonyáról. 

Aztán a házunk minden helyiségében, beleértve a hálószobánkat és a gyerekszobát is, megjelentek a térfigyelő kamerák. A hálószobánkban lévő kamera rám fókuszált, amikor az ágyban aludtam, mert Christopher azt hitte, hogy kapcsolatba lépek valakivel, miközben ő alszik. Napközben a hálószobánkban figyelte, ahogy öltözködöm és háztartási munkákat végzek. Nemcsak a hálószobánkban, hanem az egész házban megfosztott a magánéletemtől. Odáig ment, hogy a hálószobánkat is felforgatta, hogy bizonyítékot keressen a viszonyra, és bezárta a földszinti ablakokat, mert azt hitte, hogy férfiak jönnek be rajtuk keresztül.

A kétgyermekes anyát egy olyan eszközzel követte nyomon a férje, amelyet titokban telepített a telefonjára. Még a Fitbit alkalmazását is arra használta a férfi, hogy a nő minden lépését nyomon kövesse. 

Bevan a saját számítógépén hozzáférhetett a nő WhatsApp-üzeneteihez, a mobiljára pedig egy gyermekalkalmazást telepített, hogy figyelemmel kísérje az SMS-eit, internetes kereséseit és a közösségi médiában folytatott tevékenységét. Ha a nő „túl sok időt” töltött a közösségi médiában, Bevan kizárta Kathet a saját telefonjából, és arra kényszerítette, hogy engedélyt kérjen tőle a hozzáférés visszaszerzéséhez.

„Ekkor jöttem rá, hogy képtelen vagyok úgy kommunikálni a barátaimmal vagy a családommal, hogy ő ne tudjon róla” – mondta Kath. A dolgok annyira rosszra fordultak, hogy a nő állítása szerint lehorgasztott fejjel kezdett járni, nehogy a férfi észrevegye, hogy szemkontaktust létesít valakivel.

Kath 40. születésnapján a barátok kifejezték, mit éreznek az üggyel kapcsolatban, és azt mondták neki, hogy úgy viselkedik, mint „egy rémült kislány, akinek csendben kell ülnie, és nem szabad beszélnie”.

Kath elhagyta Christophert, feljelentette őt zaklatásért, és mind a családi, mind a büntetőbíróságon keresztül próbál küzdeni az igazságért, hogy új életet teremtsen magának és gyermekeinek.

A 44 éves Bevant a múlt héten 12 hónap börtönbüntetésre ítélték a cardiffi koronabíróságon, két évre felfüggesztve. A bírónő csütörtökön 10 éves távoltartási végzést is kiszabott Bevanre, emellett rehabilitációs tanfolyamra, kapcsolatépítési tanfolyamra és 150 óra közérdekű munkára kötelezte.

Kath – aki annak reményében mesélte el a történetét, hogy hátha erőt tud adni vele a családon belüli erőszak más áldozatainak – elmondta, nem tudja, hol lenne ma a családja és a barátai nélkül. 

Erősebb ember lettem, és ami még fontosabb, sokkal boldogabb, mint valaha voltam. Élvezem az új életemet, és várom, hogy mit hoz a jövő.

Nyitóképünk illusztráció: Getty Images

#Külföld#zaklatás#családon belüli erőszak#férj#feleség#fitbit#find my phone#alkalmazás#követés#térfigyelő kamerák

Címlapról ajánljuk