Külföld

Bilincsben vittek el egy zokogó fekete egyetemistát, miután összeveszett a tanárával

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 9:04

Azon kaptak össze, hogy a tanuló nem szerette volna újraírni a beadandóját egy fekete diákokkal teli osztályteremben – a diák szerint letartóztatása rasszista indíttatású.

A TikTokon kering egy videó, melyen az látható, hogy egy 20 éves diákot bilincsben vezetnek ki Winston-Salem Állami Egyetemről. Az oktatási intézmény egyébként híres arról, hogy leginkább csak fekete bőrű diákok tanulnak ott.

A DailyMail szerint a tanár és diákja közötti konfliktus akkor fajult el, amikor a professzor megkérte Leilla Hamoudot, hogy írja újra a beadandóját. A vita vége végül az lett, hogy rendőrök nyugtatták meg a lányt, majd megbilincselték és kivezették az osztályteremből. A diák szerint letartóztatása faji alapú, még akkor is, ha tisztán látszik, hogy az osztályban szinte csak fekete diákok vannak és az egyik rendőrtiszt is fekete volt.

Utállak. Istenre esküszöm, hogy utállak! Te vagy a valaha volt legrosszabb tanár

– kiabálta tanárának Hamoudot, miközben éppen vezetik ki a tanteremből.

A videót megtekintő 4 millió ember közül azonban sokan megkérdőjelezik, hogy valóban szükség volt-e arra, hogy az észak-karolinai „feketekollégium” tanára rendőri segítséget kérjen a konflktus megoldására.


Nyitókép: Getty Images/illusztráció

#Külföld#rasszizmus#fekete#rendőr#diák#egyetem

Címlapról ajánljuk