Külföld

Vége a zéró toleranciának Kínában, tovább enyhítenek a koronavírus elleni szabályokon

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 6:49

 Csaknem három éve Kína a világ legszigorúbb koronavírus elleni eljárásrendjét alkalmazza.

A legtöbb koronavírusos eset olyan tünetmentes, enyhe fertőzés, amelyhez nincs szükség speciális kezelésre – jelentette be az Országos Egészségügyi Bizottság (NHC) Kínában a Sky News cikke szerint. 

A lap arról ír, hogy ez a legegyértelműbb jele annak, hogy Kína felkészíti népét a betegséggel való együttélésre.

A tünetmentes személyek és az enyhe esetek az egészségi állapot ellenőrzésének megerősítése mellett otthon elkülöníthetők, állapotuk romlása esetén pedig időben a kijelölt kórházakba szállíthatók

 – közölte az NHC.

Csaknem három éve Kína a világ legszigorúbb koronavírus elleni eljárásrendjét alkalmazza, a vírust a bubópestissel és a kolerával egyenrangú betegségként kezeli. A szabályok enyhítése miatt azonban Pekingben az emberek úgy léphettek be parkokba, szupermarketekbe és irodákba, hogy nem mutatták be a negatív koronavírus-tesztet. Már nincsen szükség negatív tesztre ahhoz sem, hogy az emberek metróval utazhassanak, vagy beléphessenek a repülőtérre.

A múlt hónapban heves tiltakozások zajlottak a lezárások ellen, ami a legnagyobb nyilvános elégedetlenség a kontinensen Hszi Csin-ping elnök 2012-es hatalomátvétele óta. Az elégedetlenséget karhatalmi erővel verték le:


Nyitókép: AP / MTI

#Külföld#kína#koronavírus

Címlapról ajánljuk