Külföld

Anne Heche boncolási jegyzőkönyve szerint a színésznő nem drogozott balesete előtt

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 9:37

Anne Heche testének 40 százalékán szenvedett elsőfokú égési sérüléseket, az orrlyukaiban és a szájában pedig kormot találtak.

Augusztusban vesztette életét Anne Heche amerikai színésznő. Heche 45 percre bentrekedt abban a Los Angeles-i házban, amelybe belerohant a Mini Cooperével, miközben az kigyulladt. A színésznő a baleset után kómába esett, majd augusztus 12-én végül lekapcsolták az életfenntartó gépekről. 


A New York Post szerezte meg a színésznő boncolási jegyzőkönyvét. Eszerint Anne Heche teste 12 százalékán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, azonban nem fogyasztott tudatmódosító szert. A Los Angeles megyei orvosszakértői hivatal kedden közzétett jelentése szerint Heche belégzési és hősérülésekbe, valamint a szegycsontjának a baleset során elszenvedett tompa ütés okozta törésébe halt bele. 

A halál módját balesetnek nyilvánították, a boncolás pedig egyértelműen cáfolta azokat a korábbi feltételezéseket, miszerint a színésznő drog hatása alatt vezetett. A jelentés szerint a Heche vizeletében végzett tesztek pozitívak voltak kokainra, kannabinoidokra és fentanilra, ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a baleset után a színésznő a kórházban fentanilt kapott.

Az Anne Heche vérén végzett külön tesztek a kokainhasználat után keletkező benzoylecgonin korábbi használatát mutatták ki, de a halottkém arra a következtetésre jutott, hogy 

a baleset idején nem volt bizonyíték tiltott szerek okozta károsodásra.

Heche az arca, illetve a nyaka jobb oldalán, a jobb vállán, mellkasa bal oldalának felső részén és a felső végtagjain is égési sérüléseket szenvedett.

A jelentés szerint a másodfokú égési sérüléseken kívül Heche testének 40 százalékán szenvedett elsőfokú égési sérüléseket, az orrlyukaiban és a szájában pedig kormot találtak.

A színésznőt a baleset után sürgősségi osztályra szállították, de később átvitték a kaliforniai West Hillsben található Grossman Burn Centerbe, ahol bőrátültetést végeztek a nyakán, a törzsén, valamint a felső és alsó végtagjain. Lélegeztetőgépre helyezték, de augusztus 11-én 18:38-kor megállapították az agyhalál beálltát. A boncolási jegyzőkönyv szerint 10 perccel később másodszor is megállapították a halál beálltát, Anne Heche szerveit és szöveteit adományozás céljából eltávolították.

Az NBC Los Angelesnek a kaliforniai irattári törvény alapján kiadott mentőszolgálati rádiófelvételek szerint az első tűzoltóautó 11:01-kor érkezett a balesethez, öt perccel azután, hogy Heche elvesztette uralmát autója felett, és belehajtott a lakóházba. A segélyhívó diszpécsere rádión jelentette, hogy egy személy beszorult a járműbe, de a mentőket eredetileg egy, a házban talált sérült nő ellátására utasította, nem pedig a Mini Cooper vezetőjének kezelésére.

A jelentés szerint a Los Angeles-i tűzoltóságnak akár 30 percig is eltarthatott a színésznő kihúzása a korlátozott hely és a lakóépület szerkezeti integritásának hiánya miatt. Hozzáteszik:

Következésképpen az elhunyt az elszenvedett égési sérüléseken kívül sok füstöt is belélegezhetett.


Nyitókép: Amanda Edwards / Getty Images

#Külföld#Anne Heche#baleset#boncolási jegyzőkönyv#boncolás

Címlapról ajánljuk