Külföld

Egy 85 éves rákos beteg elesett, majd hét órát feküdt a földön szakadó esőben amíg a mentőre várt

rtl.hurtl.hu

2022. december 6. 15:47

Annak ellenére, hogy alig néhány méterre lakik a helyi kórháztól.

Egy idős rákos beteg fűnyírás közben esett el Wales egyik falujában, majd kénytelen volt hét órát várni, mire a mentő kiért hozzá – számolt be a MailOnline. A lap szerint a 85 éves férfinak eltört a csípője és annak ellenére sem ért ki hozzá időben a mentő, hogy a kórház csupán pár méterre található az otthonától.

A családja elmondása szerint az idős férfi hét órán keresztül feküdt a teraszán szakadó esőben és úgy próbálták őt szárazon tartani, hogy esernyőből, takaróból és egy párnából készítettek neki fekhelyet.

Később a mentő azt javasolta a családnak, hogy egy szállítsák el a férfit egy távolabbi kórházba, mert a közeli intézmény már megtelt. Végül az egyik családtagnak sikerült meggyőzni a mentősöket, hogy próbálják meg a közelebbi helyre elszállítani.

Lee Brooks, a helyi mentőszolgálat operatív igazgatója is megszólalt az esettel kapcsolatban: „Mélyen sajnáljuk Mr. Royles ügyét, amely kétségtelenül fájdalmas és aggódó volt minden érintett számára. A kórházi átadás lassúsága továbbra is a legnagyobb ok, amiért nem tudunk gyorsan eljutni egyes betegekhez. Egy rendszerszintű probléma megoldása rendszerszintű erőfeszítést igényel” – mondta.

Egy 85 éves rákos beteg elesett, majd hét órát feküdt a földön szakadó esőben amíg a mentőre várt
Forrás: DailyMail/Wales News service

Nyitókép: DailyMail/Wales News service

#Külföld#wales#idős#ember#kórház#rák

Címlapról ajánljuk