Külföld

Barátja levágott fejét találták a rendőrök az autójában

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 8:06

Üldözés után állítottak meg egy lopott autóval közlekedő férfit a rendőrök Las Vegasban, a járműben egy feldarabolt holttestet találtak. 

Egy Las Vegas-i bíróág legalább 18 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 58 éves férfit, aki egy évvel korábban tartóztattak le, miután egy feldarabolt holttestet találtak az autójában egy rendőrségi üldözés után – jelentette a helyi sajtó. Eric Holland az egyik barátját ölte meg, majd darabolt fel. Azt nem tudni, hogy miért tette, a bíróság csak annyit közölt, hogy „megvolt rá az oka”.

Hollandot tavaly decemberben tartóztatták le Las Vegas-i rendőrök, egy autós üldözés után. A lopott pickupot vezető férfi azért kezdték el üldözni, mert elhajtott az őt megállítani akaró rendőrök elől. A férfit egy társasházig követték, ahol megpróbált elszaladni, de elektromos sokkolóval megállították.

Amikor átnézték járművét, annak platóján több hűtóládát találtak, amikben áldozata, a 65 éves Richard Miller feldarabolt holttestének darabjait találták meg. A férfit akkor már több mint egy hónapja eltűntként keresték.

Holland a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát hirtelen felindulásból elkövetett emberölésben, és 18-tól 45 évig tartó börtönbüntetésre ítélték. A férfi hat lövéssel ölte meg Millert, akinek a mellkasában és a fejében is találtak lövedékeket. Holland a bíróságon csak annyit mondott a gyilkosságról, hogy „megvolt ár az oka”.

A férfi a sajtónak nyilatkozva csak annyit mondott, hogy egy kaliforniai út alatt ölte meg Millert, egy „heves veszekedést” követően, megjegyezve, hogy Millernél is volt fegyver. Holland ezután elmondta, hogy gyanúja szerint Millert megölte kínai feleségét, akivel 2018-ban házasodott össze, de alig egy év múlva már el is vált tőle, azt állítva, hogy a nő visszautazott Kínába. A válási papírokat nem tudták a nőnek kikézbesíteni, mert nem találták meg az amerikai hatóságok, de nem kezelik eltűnt személyként.

Holland azt állította, hogy el akarta temetni áldozatát, és azért nem szabadult meg a holttesttől, míg ügyvédje szerint csak azért darabolt fel, hogy könnyebben tudja cipelni.

Nyitókép: Rendőrautó Las Vegasban, 2017. október 2-án. Fotó: MTI/EPA/Paul Buck

#Külföld#rendőrség#emberölés#gyilkoság#feldarabolta#las vegas#egyesült államok#bíróság#ítélet

Címlapról ajánljuk