Külföld

„Nemierőszak-klubot” működtetett a börtönben az igazgató

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 10:31

Áldozatait olyan helyre vitte, amelyre nem láttak rá a biztonsági kamerák, szexre kényszerítette őket és meztelen fényképeket is készített róluk.

Bíróság elé áll Ray J. Garcia, aki a kaliforniai Dublinban, az Oakland melletti szövetségi büntetés-végrehajtási intézetet vezette – írta a Guardian

A vád szerint a férfi 2019 és 2021 között legalább három elítélt nő ellen követett el szexuális bűncselekményt.

Ray J. Garcia hízelgéssel csábította el a nőket, általában azt ígérte nekik, hogy korábban szabadon bocsátják majd őket, vagy átmehetnek egy kevésbé szigorú intézetbe. Végül az áldozatokat olyan helyre vitte, amelyre nem láttak rá a biztonsági kamerák, szexre kényszerítette őket és meztelen fényképeket is készített róluk. Rajta kívül még négyen vettek részt a bűncselekmények elkövetésében, hárman közülük bűnösnek vallották magukat.

Úgy éreztem, hogy szeret engem, törődik velem, én pedig boldoggá akartam tenni

– idézte fel érzéseit az egyik nő. Az igazgató kezdeti „édes” hozzáállása azonban hamar „pornográffá” változott. Volt olyan érintett, aki nem is tudott a felvételekről – írta a Guardian. 

Az Egyesült Államokban „erőszak-klub” néven ismertté vált eset akkor derült ki, amikor az áldozatok feljelentést tettek, az intézményben vizsgálódó FBI-nyomozók pedig megtalálták a fotókat az 55 éves börtönigazgató telefonján.

Ray J. Garcia tagadta a vádakat, ha bűnösnek találják, 15 évet is kaphat.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#nemi erőszak#börtön#bíróság#egyesült államok

Címlapról ajánljuk