Külföld

Ebben a városban a legjobb külföldiként élni

rtl.hurtl.hu

2022. december 3. 18:23

A dél-spanyolországi Valenciát választották a világ legjobb városának egy olyan emberek körében végzett felmérésben, akik nem a saját hazájukban élnek. A második helyen Dubaj, a harmadikon Mexikóváros végzett.

A kutatást az Internations nevű, több mint 4 és félmillió külföldön élő embert összefogó szervezet végezte, 12 ezer kivándorló bevonásával.

Vizsgálatuk szempontjai között szerepelt az életminőség, az éghajlat, a kulturális, szabadidős és munkalehetőségek, a megélhetési költségek, a közlekedés, a biztonság, a betelepülés és a beilleszkedés egyszerűsége, a bürokrácia szintje és a nyelvi nehézségek is.

Valenciát elsősorban élhetősége, barátságossága és megfizethetősége miatt választották a legjobbnak, de az „életminőség” indexben is az első helyet foglalta el Spanyolország harmadik legnagyobb városa, noha a karrierlehetőségek terén az utolsó helyen végzett, csak a külföldiek 56 százaléka mondta azt, hogy elégedett a munkájával.

Két másik spanyol nagyváros, Madrid (5.) és Barcelona (14.) is az első húszba került, a tavalyi második helyezett Málaga azon meglepő módon idén fel sem került az ötvenes listára, ahol Budapestet is hiába keressük.

A már említetteken kívül az első tízben szerepel még Lisszabon (4.), Bangkok (6.) Basel (7.), Melbourne (8.), Abu-Dzabi (9.),  és Szingapúr (10.), térségünkből pedig Prága (20.) és Bécs végzett a legjobb helyen a külföldiek véleménye alapján.

Kép: Getty Images

 

#Külföld#életminőség#város#Valencia#mexikóváros#dubaj

Címlapról ajánljuk