Külföld

A félidőben lecserélték, a meccs végére kirúgták a török tévé kommentátorát, mert kimondta az elnök volt riválisának a nevét

rtl.hurtl.hu

2022. december 2. 12:27

Erdoğan nagyon nem szereti, ha ezt a férfit emlegetik.

Szarvashibát követett el Alper Bakırcıgil, a török TRT televízió kommentátora, miután csütörtökön Marokkó a 4. percben megszerezte a vezetést Kanada ellen a katari vb-n. A műsorvezető ugyanis a gyors gól után felidézte a legendás török focistát, Hakan Şükürt, aki minden idők leggyorsabb vb-gólját szerezte húsz évvel ezelőtt, amikor 11 másodperccel a sípszó után talált be Dél-Koreának.

Ezután nem tartott túl sokáig a meccs a műsorvezetőnek: a félidőben lecserélték, a mérkőzés végére pedig már ki is rúgták. Ennek oka az, hogy Recep Tayyip Erdoğan masszívan rühelli a volt focistát, akinek ellehetetlenítésén évekig munkálkodott.

Şükür visszavonulása után politikai karrierbe kezdett, Erdoğan pártjával jutott be a parlamentbe 2011-ben. Akkor még nagyon jóban volt az elnökkel, aki az esküvőjére is elment.

Azonban két évvel később összerúgták a port egy korrupciós botrány kapcsán, Şükür pedig a következő választáson már függetlenként indult. 2017-ben megvádolták azzal, hogy terrorszervezetekkel állt kapcsolatban, és szerepe volt a sikertelen – sokak szerint Erdoğan által megrendezett – 2016-os puccskísérletben. Ezután az USA-ba menekült, ahol ma taxizásból tartja fent magát, írja a Telex.

„Nem maradt semmim, Erdoğan mindent elvett tőlem: a szabadsághoz, a véleménynyilvánítás szabadságához és a munkához való jogomat” – mondta korábban a férfi, akinek Törökországban már tilos kimondani a nevét.


Nyitókép: Facebook

#Külföld#erdogan#törökország#katar#kommentátor#foci VB#kirúgás

Címlapról ajánljuk