Külföld

Zelenszkij meghívta Elon Muskot Ukrajnába

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 20:42

Nézze meg, mit műveltek az oroszok és utána osztogasson tanácsokat.

Volodimir Zelenszkij meghívta Ukrajnába Elon Muskot, hogy nézze meg személyesen, milyen pusztítást végeztek az oroszok. Az ukrán elnök szerint a látogatás segíthet a milliárdos számára megérteni a helyzetet, mielőtt kijelentéseket tesz a háborúval kapcsolatban.

A világ leggazdagabb emberének tartott Musk, bár senki nem kérdezte erről, nemrég a nyilvánosságban egy olyan béketervvel állt elő, ami szerint Ukrajnának területeket kellene átadnia Oroszországnak.

Ha meg akarja érteni, hogy mit csinált itt Oroszország, jöjjön el Ukrajnába és nézze meg a saját szemével. Azután mondja meg nekünk, hogyan vessünk véget a háborúnak, ki kezdte és mikor fejezhetjük be

– mondta Zelenszkij a New York Times által szervezett rendezvényen, amelyen videókapcsolaton keresztül vett részt.

Elon Musk korábban azzal fenyegetőzött, hogy nem biztosítja tovább azt a műholdas internetszolgáltatást Ukrajnának, ami fontos szerepet tölt be a harctéri kommunikációban. A szerdai beszélgetés során egy időre megszakadt a videókapcsolat, amire a New York Times újságírója azzal viccelődött, hogy Elon Musk elvághatta a kapcsolatot. „Hallom önt” – felelte Zelenszkij, hozzátéve: „a legfontosabb viszont, hogy Musk úr is hallani fog bennünket”.

Az ukrán elnök azt is elárulta, hogy nem tart attól, hogy Vlagyimir Putyin atomfegyvereket vet be, és szerinte a Nyugatnak sem ettől kellene leginkább tartania, hanem Putyin terjeszkedő katonai ambícióitól: ha az orosz elnök sikeresen meghódítja Ukrajna területeit, a többi szomszédos demokrácia következik.

Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

#Külföld#elon musk#ukrajna#Volodimir Zelenszkij#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk