Külföld

Egymás után égetik el méregdrága Balenciaga ruháikat az emberek – csúcsra ért a BDSM-macis botrány

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 11:44

A közösségi oldalakon egyre csak gyűlnek a videók arról, ahogy megsemmisítik a luxusmárka méregdrága termékeit a kiábrándult rajongók. 

Óriási botrány tépázta meg a héten a Balenciaga tekintélyét, miután a luxusmárka új reklámkampányában gyerekek szerepeltek fétis- és BDSM-tematikában felöltöztetett plüssmacikkal. Ahogy arról beszámoltunk, egyik reklámfotójukon olyan bírósági iratok is láthatók, amin a „virtuális gyerekpornó” szavak szerepelnek. Mint kiderült, az amerikai legfelsőbb bíróság egyik ítéletéről van szó, amiben megerősítették, hogy a gyerekpornó népszerűsítése illegális.

A botrány olyan nagy lett, hogy még Kim Kardashian, a márka nagykövete is nyilatkozatban ítélte el a fotókat, közölve hogy „nincs helye a társadalomban semmiféle próbálkozásnak arra, hogy normalizálják a gyerekek bármilyen formában történő zaklatását”.

A botrány óta egymás után jelentek meg videók a közösségi oldalakon arról, ahogy az emberek felgyújtják és darabokra vágják Balenciaga termékeiket.

Egy nő a nagyjából hatszázezer forintba kerülő táskáját vágta szét.

@singlemomattorney Disgusted with everything else that has come to light since the release of their campaign #cancelbalenciaga #momsoftiktok #balenciaga ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

Másvalaki a több mint háromszázezer forintos cipőjét.

@kamilliont I don’t play when it comes to the safety of children. FK BALENCIAGA #foryou #cancelbalenciaga #awareness ♬ original sound - Michbitch

Vagy az egyenként majdnem kétszázezer forintba kerülő pólóit.

Az Instagramon több mint egymillió követővel rendelkező YouTube-sztár, Omar Carrasquillo pedig fotón mutatta meg, ahogy gyűjteményét megsemmisíti.

Nyitókép: Twitter/TikTok

#Külföld#balenciaga#tűz#égetés#videók

Címlapról ajánljuk