Külföld

Túl fiatal ahhoz, hogy végignézze apja kivégzését

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 6:17

Így döntött a bíróság egy 19 éves nő ügyében Missouriban.

Nem nézheti végig apja kivégzését egy 19 éves nő Missouriban, mert a bíróság szerint túl fiatal ehhez – írja a New York Post.

Az apát, a 37 éves Kevin Johnsont azért ítélték halálra, mert 19 éves korában megölt egy rendőrt. Lánya, Khorry Ramey kérvényezte, hogy vele lehessen, amikor méreginjekcióval végrehajtják a kivégzést, de Missouri államban a halálos ítéletek végrehajtásánál csak 21 éves, vagy idősebb személyek lehetnek jelen.

El vagyok keseredve amiatt, hogy nem lehetek apámmal az utolsó perceiben

– közölte Khorry Ramey, hozzátéve, hogy apja nagyon keményen dolgozott azért a börtönben, hogy rehabilitálják, és imádkozik azért, hogy a kormányzó kegyelmet adjon neki. Kevin Johnson is szerette volna, ha lánya az öt ember között van, akik vele lehetnek a kivégzéskor, de a missouri-i büntetésvégrehajtás ezt elutasította.

Az ACLU jogvédő szervezet irracionálisnak nevezte, hogy Missouri állam kivégezhet embereket olyan cselekedetekért, amelyeket felnőttként, de a 21. születésnapjuk előtt hajtottak végre, ahhoz viszont, hogy valaki jelen legyen a kivégzésüknél, nemcsak felnőttnek, de 21 évnél idősebbnek is kell lennie. Ügyvédei szerint jóvátehetetlen károkat okoz Khorry Ramey számára, hogy nem lehet apjával, akit a legfontosabb személynek tart életében, miután anyját annak volt partnere meggyilkolta.

Johnson a rendőrgyilkosságot 2005-ben követte el. A rendőr, William McEntee azért szállt ki Johnsonékhoz, hogy letartóztatási parancsot adjon át a férfinak, aki a rendőrség szerint megsértette a szabadlábra bocsátás feltételeit, amit barátnője bántalmazása miatt szabtak ki. Amikor a rendőr megjelent, Johnson 12 éves öccse összeesett és elájult. Johnson vallomása szerint a rendőr megakadályozta, hogy édesanyjuk bemenjen a házba és segítsen a kisfiúnak, aki később a kórházban meghalt. Amikor aznap este a rendőr visszament a környékhez, Johnson két lövéssel megölte.

Nyitókép: Missouri-i büntetésvégrehajtás

#Külföld#halálos ítélet#kivégzés#Missouri

Címlapról ajánljuk