Külföld

Klímaaktivisták ragasztották magukat az aszfalthoz, le kellett zárni egy időre a berlini repteret

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 18:23

Egyelőre nem tudni, hány járatot érintett a leállás. 

A Berlin-Brandenburg repülőtér csütörtökön közölte, hogy a járatok némi késéssel, de újraindulnak, miután korábban kénytelen volt lezárni egy időre a kifutópályáit. A lezárás oka az volt, hogy klímatüntetők törtek be a helyszínre, és néhányan közülük az aszfaltra ragasztották magukat – írja a Reuters.

A Last Generation környezetvédelmi csoport aktivistái felszólították a lakosságot, hogy ne utazzanak többé repülővel, a kormányt pedig, hogy ne támogassa tovább a légi közlekedést és bővítse ki az olcsó vonatjegy-ajánlatokat.

„A lakosság egy jómódú százaléka felelős a repüléssel kapcsolatos üvegházhatású gázkibocsátás mintegy feléért” – írta közleményében a Last Generation, hozzátéve, hogy a repülőtéren tartózkodó aktivisták között volt egy 70 éves férfi is.

A repülőtér szóvivője elmondta, hogy az aktivisták két északi és egy déli pontról léptek be a repülőtérre, és a rendőrség őrizetbe vette őket. A szóvivő nem tudta megmondani, hogy hány járatot érintett a demonstráció. 

A FlightRadar24 járatkövető weboldal szerint néhány, eredetileg a repülőtérre tartó repülőgép megváltoztatta útvonalát.

Este 6 óráig mintegy 13 járatot irányítottak át a keleti Szászországban található repülőterekre – jelentette az rbb műsorszolgáltató a drezdai és lipcsei repülőtereket üzemeltető Mitteldeutsche Flughafen AG-ra hivatkozva.

Nyitókép: Last Generation

#Külföld#berlin#berlin-brandenburg#repülőtér#reptér#németország#klímaaktivisták

Címlapról ajánljuk