Külföld

Randizni indult, előbb a Capitolium ostrománál, majd a börtönben találta magát egy férfi

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 6:15

Veszedelmes viszonyok.

Harminc nap börtönbüntetésre ítéltek egy delaware-i cégtulajdonost, mert szerepet vállalt a Capitolium ostromában. A bírósági jegyzőkönyvek szerint a férfi épp egy randevún vett részt, amikor a tévében meglátta, hogy elkezdték a Capitolium épületét támadni – írja a CNBC helyi kiadása. A férfi a randit otthagyva rögtön taxit fogott, hogy ő is részt vehessen az ostromban.

Thomas Hogan amerikai kerületi bíró pénteken a harminc nap börtön mellett 2000 dollár megfizetésére pénzbírság és 500 dollár kártérítés megfizetésére kötelezte Jeffrey Schaefert.

A vád ismertetése közben elhangzott, hogy Schaefer egy betört ablakon keresztül lépett be a Capitoliumba. A Szenátus szárnyának ajtaja közelében csatlakozott a többi zavargóhoz, és körülbelül 28 percet töltött az épületben, mielőtt az ajtón át távozott volna, mondta az ügyész. Több képet is közzétett a Facebookon a zavargásról, köztük egy halom megsemmisült médiaberendezést. A 36 éves, delaware-i Miltonban élő Schaefert 2022 januárjában tartóztatták le, augusztusban bűnösnek vallotta magát.

Nyitókép: Graeme Sloan / Bloomberg / Getty Images

#Külföld#capitolium ostroma#tinder#börtön

Címlapról ajánljuk