Külföld

Ismeretlen gáz miatt szállítottak hét gyermeket kórházba egy kecskeméti iskolából

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 20:40

A szakemberek nem tudták megállapítani, mi okozta a tüneteket a gyerekeknél. 

Hét gyermeket kórházba szállítottak, miután ismeretlen eredetű gáz okozott tüneteket náluk a kecskeméti Arany János Általános Iskolában csütörtökön délután – írja a Hírös.

A kecskeméti tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre, azonban bemérni nem tudták, hogy mi okozta az erős köhögést és a könnyezést a fiataloknál.

„Délután egy óra előtt pár perccel érkezett hozzánk a bejelentés Kecskemétről, az egyik általános iskolából, hogy irritáló szagot éreznek az épületben, A pedagógusok a gyermekeket kikísérték az iskolából. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már senki nem tartózkodott az épületben. Kollégáim a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett műszeres méréseket végeztek, majd rövid időn megérkezett a kataszrófavédelmi mobillabor is, akik szintén méréseket végeztek. Veszélyes anyag jelenléte nem volt kimutatható az épületben” – nyilatkozta a helyszínen Kovács Andrea, a Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A Hírös úgy tudja, hogy a gyerekeknek nincs komoly bajuk, de megfigyelésre bent tartják őket a kórházban. 

Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

#Külföld#kecskemét#gáz#iskola#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk