Külföld

„Megint Amerika lesz az első” – Donald Trump ismét jelölteti magát elnöknek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 16. 5:32

Családvédelem, energiaárcsökkentés, adócsökkentés, inflációcsökkentés és visszatérés a trumpi külpolitikához – többek közt ezt ígérte a 2020-ban választást veszítő politikus.

Donald Trump helyi idő szerint kedd este Floridában bejelentette, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért, írj az MTI. Az előző elnök Mar-a-Lago rezidenciáján tartott beszédében azt ígérte, hogy ez a kampány nem róla szól, hanem az amerikai emberekkel közösen zajlik majd, és azokkal a kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érintik.

Azonnal felveszi a harcot az inflációval, jelentette ki Donald Trump, aki beszédében alacsony adókat ígért, valamint az országot megbénító túlszabályozás megszüntetését.

Donald Trump a szülők jogainak megóvását ígérte és a családok védelmét hangsúlyozta, mert szerinte ez jelenti „az amerikai élet középpontját”.

Úgy fogalmazott, hogy leállítja Joe Biden jelenlegi elnök „háborúját az amerikai energiatermelés ellen”, és intézkedik arról, hogy az energiaárak csökkenjenek.

Trump szerint most sokkal könnyebb lesz a kampány, mint négy éve, mert most látják, hogy az elmúlt két évben mi romlott el, mit kell visszaállítani. A nemzetközi kapcsolatokban szintén azt képviseli majd, ami első elnöki időszakát jellemezte.

Ismét „Amerika lesz az első”, minden politikai intézkedésben ez érvényesül majd. 

Amerika visszatérése most kezdődik 

– ígérte Donald Trump, aki miután 2020-ban választást veszített, tagadni kezdte annak eredményét, majd 2021. január 6-án halálos áldozatokkal járó puccskísérletet szított washingtoni nagygyűlésén.

 

A Trump elnöki esélyeit latolgató elemzések szerint a múlt heti félidős választások rossz republikánus eredményei nem kedveznek a volt elnöknek, miután az általa támogatott jelöltek sorra bukták el a szavazásokat. A midterm eredményeit látva szemtanúk szerint Trump őrjöngött, és az egyik jelölt elbukása után a feleségét hibáztatta.

Nyitókép: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#egyesült államok#donald trump#elnökválasztás

Címlapról ajánljuk