Külföld

Zelenszkij: Ma bekövetkezett az, amire már régóta figyelmeztettünk

rtl.hurtl.hu

2022. november 15. 20:39

Az ukrán elnök szerint a terror nem áll meg az ő határaiknál. 

Megszólalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a mai orosz nagyszabású rakétatámadásról, illetve a lengyel fejleményekről is.

Az elnök azt mondta: az oroszok ma összesen 90 rakétát lőttek ki az országukra, a villamosenergia-rendszerek, az üzletek és a lakóépületek megsérültek. 

Ma bekövetkezett az, amire már régóta figyelmeztettünk. A terror nem korlátozódik államhatárainkra. Orosz rakéták csapódtak be Lengyelországba, baráti országunk területére. Hányszor mondta már Ukrajna, hogy a terrorista állam nem korlátozódik az országunkra? Lengyelország, a balti államok... Csak idő kérdése, hogy az orosz terror mikor halad tovább

– mondta Zelenszkij, aki szerint „helyére kell tenni a terroristát”, mert minél tovább érzi Oroszország a büntetlenséget, annál nagyobb fenyegetést fog jelenteni mindenki számára, akit csak elérnek a rakétái. 

A NATO területét rakétákkal támadni... Ez egy orosz rakétatámadás a kollektív biztonság ellen! Ez egy nagyon jelentős eszkaláció. Cselekednünk kell. És most azt szeretném mondani minden lengyel testvérünknek:. Ukrajna mindig támogatni fog titeket! A terror nem fogja megtörni a szabad embereket! A győzelem akkor lehetséges, ha nincs félelem! Nem félünk. Oroszország szembeállt a világgal. Oroszország vesztésre áll a csatatéren. Oroszország terrorizál minket és mindenkit, akit csak elér. Mindent megteszünk, hogy megállítsuk

– mondta Zelenszkij.


Nyitókép: Peter Foley/MTI/EPA

#Külföld#Volodimir Zelenszkij#ukrajna#lengyelország#oroszország#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk