Külföld

Donald Trump nagy bejelentésre készül

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 13:04

Nem az összes republikánus repes az örömtől.

November 15-én kedden jelentheti be Donald Trump, hogy 2024-ben ismét megméretteti magát az elnöki posztért, írja a Reuters. A volt elnök már hónapok óta pedzegeti a témát, most pedig arról beszélt: valami nagy durranásra készül ugyanazon a napon, amikor elkezdődik a G20-ak konferenciája Indonéziában.

„Egy nagyon nagy bejelentést fogok tenni kedden, november 15-én a Mar-a-Lago-ban, a floridai Palm Beach-en” – nevezte meg a bejelentés helyszíneként az egyik kedvenc birtokaként ismert helyszínt, ahol az FBI pár hónapja házkutatást tartott. A Reuters szerint az a legvalószínűbb, hogy a kampányát jelenti be.

A hírügynökség szerint azonban a republikánusok egy része nemcsak temperamentuma és megválaszthatósága, hanem kora miatt is úgy véli, hogy nem lenne jó ötlet az elnök indulása. Egy múlt havi, nem reprezentatív felmérés azt mutatta ki, hogy a párt szimpatizánsainak 36 százaléka ellenezné Trump indulását.

Egy keddi exit poll szerint pedig a republikánus szavazók 60 százaléka vélekedik negatívan Trumpról.

Az aznap tartott félidős választásokról mi is beszámoltunk: magyar idő szerint szerda reggelre már szinte mindenhol lezárták a voksolást. Egyebek mellett a washingtoni kongresszus összetételéről döntenek az amerikai választók. A várakozások szerint a képviselőházban meg fog szűnni a jelenlegi demokrata többség, és a Republikánus Párt tagjai kerülnek majd előnybe.

Nyitókép: Mario Tama / Getty Images

#Külföld#donald trump#elnökjelölt#republikánus#bejelentés#florida

Címlapról ajánljuk