Külföld

Aligátort műtött ki egy bikinimodell egy kígyó gyomrából

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. november 9. 15:15

A több mint ötméteres kígyó egy másfél méteres aligátort falt fel egészben.

Rosie Moore, a 26 éves kutató és bikinimodell egy floridai kutatócsoport tagjaként nézte végig, amint egy még ép aligátort kihúznak egy hatalmas kígyó gyomrából. A DailyMailnek azt nyilatkozta a tudós, hogy az invazív pitonok óriási problémát jelentenek az Everglades mocsárban, mert általában emlősöket és kis hüllőket ejtenek zsákmányul, ami nem tesz jót az élővilágának.

A természettudós elmondása szerint azért volt alkalmuk labori körülmények között felboncolni a pitont, mert a nemzeti park dolgozóinak sikerült észrevenniük, elaltatniuk és elszállítaniuk a két állatot. A nem mindennapi eseményről Moore egy hátborzongató videót is megosztott az Instagram oldalán:


A pitonok gyorsan szaporodnak, és remekül belesimulnak környezetükbe, ami Moore szerint azt jelenti, hogy senki nem tudja igazán, hogy hol vannak vagy hányan vannak odakint.

A dolog pikantériája, hogy a tudós másodállásban modellként dolgozik, amibe 2-3 éve kezdett bele.

Azt állítja, hogy szeretné lerombolni a sztereotípiákat és bebizonyítani, hogy a természettudományban nők is dolgoznak.

A médiában a női tudósokat gyakran szégyenlős, nyűgös karakterként ábrázolják. Fontosnak tartom, hogy a fiatal nők lássák, ez nem így van, és hogy tudósnak lenni valóban klassz dolog lehet 


– mondta Moore. A természettudós Instagram oldalán nemcsak hüllők fényképeit nézegethetjük. Moore nem szégyenlősködik és rendszeresen oszt meg fotókat a modell munkájáról is.


Nyitókép: Rosie Moore Instagram oldala

#Külföld#aligátor#undorító#modell#természettudós#florida#amerika#állatvilág

Címlapról ajánljuk