Külföld

A melegség agykárosodás – mondta a katari világbajnokság nagykövete

rtl.hurtl.hu

2022. november 8. 16:51

Az interjút a szervezők azonnal leállították. 

A katari világbajnokság egyik nagykövete az elme károsodásának nevezte a melegséget – írja a SkyNews.

Két héttel az Öböl menti államban zajló labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt Khalid Salman korábbi katari labdarúgó azt mondta egy német közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy melegnek lenni „haram”, azaz arabul tiltott (az iszlámban a tilos dolgok gyűjtőneve).

A ZDF Heute Journal című hírműsorában bemutatott televíziós interjúból vett részletekben Salman azt mondta, hogy problémája van azzal, ha a gyerekek meleg embereket látnak, mert a homoszexualitás „lelki ártalom”.

A világbajnokság alatt sok minden érkezik majd ide az országba. Beszéljünk a melegekről 

– mondta Salman angolul. „A legfontosabb dolog, hogy mindenki elfogadja, hogy idejönnek. De el kell fogadniuk a szabályainkat” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miért haram a melegség, Salman azt mondta: „Nem vagyok szigorú muszlim, de miért haram? Mert kárt okoz az elmében” – mondta. 

Az interjút ezen a ponton a világbajnokság szervezőbizottságának szóvivője azonnal félbeszakította.

Az egy hónapig tartó tornára mintegy 1,2 millió nemzetközi látogatót várnak Katarba, amelyet azóta bírálnak, hogy a FIFA 2010 decemberében a gázban gazdag emírséget választotta házigazdának. Aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban is, hogy a konzervatív ország hogyan bánik az országban élő homoszexuálisokkal, valamint a világbajnokságra érkező LMBTQ-turistákkal.

A világbajnokság szervezői nem reagáltak azonnal a Sky News megkeresésére.

Nyitókép: Mohammed Dabbous/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#khalid salman#focivébé#foci-vb#foci-vb 2022#katar#melegség

Címlapról ajánljuk