Külföld

Soha nem látott erdőt vagy rétet a nyolcéves kislány, akit bezártak nagyszülei házába

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 19:46

Mariát egy németországi kisvárosban rejtegették, miközben az anya azt mondta, hogy Olaszországban élnek.

Tíz év börtönre is ítélhetik Németországban azt a nőt, akinek nyolcéves kislányát szinte egész életében bezárva tartották a nagyszülők házában. Egyelőre nem teljesen világos, hogy a német sajtóban Maria néven említett gyermeket miért rejtegették féléves kora óta, mert az anya és a nagyszülők nem válaszoltak a rendőrök kérdéseire.

Az ügyész elmondása szerint a Mariát megvizsgáló orvosok nem találták nyomát fizikai bántalmazásnak vagy alultápláltságnak, de a kislány azt mondta nekik, hogy sosem látott még erdőt vagy rétet, és nem ült autóban. 

Bár tud beszélni és járni, alig tud felmenni egy lépcsőn, és egyenetlen talajon sem tud sétálni.

Az anya 2015 közepén arról tájékoztatta a helyi hatóságokat, hogy az olaszországi Calabriába költözött a kislánnyal, ám az apa, aki már születésekor külön élt az anyától, azt jelezte a gyermekjóléti szervek felé, hogy továbbra is látja őket Atterndornban. A hatóságok ezután kihallgatták a kislány anyai nagyszüleit, de ők azt mondták, hogy gyermekük és unokájuk Olaszországban él.

A hivatalos szervek csak idén júliusban néztek utána ismét a gyermek hollétének, miután a rendőrségen bejelentést tettek arról, hogy pletykák szerint évek óta bezárva tartanak egy nyolcéves kislányt. Az anya hozzátartozói bevallották, hogy a nő soha nem élt olaszországi címén, amit az olasz rendőrség is megerősített, ezután házkutatás során bukkantak rá Mariára. Az ügyészség az anya és a nagyszülők ellen is nyomoz – írta a Guardian.

Nyitókép: Sonia Tapia / Moment / Getty Images

#Külföld#gyermekbántalmazás#németország#fogva tartás

Címlapról ajánljuk