Külföld

Másik országban kellett leszállnia a repülőgépnek, mert az utasoknak vécére kellett menniük

rtl.hurtl.hu

2022. november 6. 15:54

Elromlottak a mosdók az eredetileg az Egyesült Királyságba tartó gép fedélzetén.

A Jet2 légitársaság Kanári-szigetekről Manchesterbe tartó járata az Independent cikke szerint kénytelen volt leszállni Spanyolországban, mert az utasoknak vécére kellett menniük.

Az LS782-es járat a kanári-szigeteki Las Palmas repülőteréről 17.03-kor, mintegy egy órás késéssel szállt fel, hogy elinduljon az Egyesült Királyság felé. Az Airbus A321-es típusú repülőgép mintegy 200 utassal a fedélzetén rendben átrepült az Atlanti-óceán, majd Dél-Portugália és Nyugat-Spanyolország felett. Azonban mielőtt az északi partok fölött átrepült volna a Vizcayai-öblön, a járat hirtelen kelet felé fordult, és két kört tett, mielőtt leszállt volna az észak-spanyolországi Bilbao repülőterén.

A Flight Emergency nevű Twitter-oldalon azt írták az esetről:

A Jet2 LS782-es járata, amely a Kanári-szigetekről Manchesterbe tart, épp most fordult Bilbao felé, mivel a fedélzeten elromlott a vécé.

Miután a leszálló utasok elvégezték a dolgukat Bilbao repterén, a Flight Emergency újra tweetelt: 

A hólyagok kiürültek, az LS782 visszatért az útjára.

A járat végül több mint kétórás késéssel, 23.01-kor landolt a manchesteri repülőtéren. Az Independent szerint a légi utasok jogaira vonatkozó európai szabályok értelmében nem jár kártérítés az utasoknak a késésért. A légitársaságnak azonban több ezer fontjába kerülhetett az eltérítés a plusz üzemanyagköltségek és a repülőtéri díjak miatt. A Jet2 Airbus A321-es gépein egyébként négy vécé van.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#wc#repülőgép

Címlapról ajánljuk