Külföld

András herceg sírva fakadt, amikor III. Károly király közölte vele: többé nem léphet fel a királyi család nevében

rtl.hurtl.hu

2022. november 6. 16:31

Búcsút mondhat a közéleti eseményeknek a kiskorú lányt szexuálisan kihasználó királyi testvér.

András yorki herceg sírva fakadt, amikor III. Károly brit király még trónörökösként közölte vele, hogy soha többé nem végezheti a királyi család tagjaként rá háruló feladatokat – írta bennfentes informátorára hivatkozva a Metro.

A szexuális bűncselekményeket elkövető Jeffrey Epsteinnel való szoros barátsága, illetve egy kiskorú lánnyal folytatott szexuális viszonya ellenére a yorki herceg úgy véli, hogy a királyi család dolgozó tagjaként még mindig értékes lehet.

A cikk szerint Károly napokkal II. Erzsébet királynő szeptemberi halála előtt négyszemközti megbeszélést kezdeményezett Andrással a közéletbe való esetleges visszatéréséről. Állítólag csak ők ketten voltak jelen az érzelmesnek és feszültnek mondott megbeszélésen, amelyen a mostani király eloszlatta bátyja reményeit. A bennfentes szerint Andrást teljesen váratlanul érte a találkozó, amelyet Károly skóciai Birkhall birtokon tartottak. A yorki herceg korábban többször felvetette anyjának, Erzsébet királynőnek, hogy visszatérne a közéletbe.

A birkhalli találkozón azonban Károly azt mondta neki, hogy szép és jó életet élhet továbbra is, de a királyi családban folytatott közéleti tevékenységének vége, amit Andrásnak el kell fogadnia.

Nyitókép: Max Mumby / Getty Images

#Külföld#András herceg#iii. károly#nagy-britannia

Címlapról ajánljuk