Külföld

Egy Putyin-bábu fenekéből próbáltak kirángatni egy Orbán-bábut lengyel aktivisták

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 16:07

Az akció egyébként „nem sikerült”.

Lengyel aktivisták tartottak figyelemfelhívó performanszot a varsói magyar nagykövetség előtt – szúrta ki az Euromaidan-Warszawa hírét a Telex. A fotók szerint egy tucat tüntető egy Vlagyimir Putyint ábrázoló bábú hátsójából próbáltak meg kirángatni egy Orbán Viktor-figurát. 

„Ma az egész Európai Unió támogatja Ukrajnát, és egyedül Orbán nyíltan támogat egy terroristát. Ezzel mi, lengyelek, európaiak nem értünk egyet! Korábban azért jöttünk ide a nagykövetséghez, hogy a magyar kormányhoz forduljunk, de most már nem akarunk velük tárgyalni. Ma a magyar néphez fordulunk és azt mondjuk: Támogassátok Ukrajnát együtt velünk! Keljetek fel Orbán ellen!” – ezt Dominik Dąsiorowski lengyel aktivista és Leroy Merlin, az összlengyel bojkottnak nevezett szervezet vezetője mondták a helyszínen a közlemény szerint, amit szintén a Telex idézett. A performansszal azt akarták jelezni, hogy elítélik Orbán oroszbarát politikáját, és amiért emberi értékek árán üzletel Oroszországgal.

Több ezer embert megöltek, halálra kínoztak, elevenen elégettek, gyerekeket erőszakoltak meg, emberek millióinak házait rombolták le – ezek mind a terrorista Oroszország érdemei és mindezt a magyar kormány támogatásával teszi. Mi ezt ellenezzük! Ezért vagyunk itt!

– mondta a helyszínen Dmitro Licsmán, a Putyinba szorult Orbán szobor alkotója, aki a szervezet önkéntese is.

Nyitókép: Euromaidan-Warszava / Facebook

#Külföld#vlagyimir putyin#orbán viktor#orosz-ukrán háború#lengyelország#magyarország#oroszország#ukrajna#varsó#magyar nagykövetség

Címlapról ajánljuk