Külföld

Veréssel fenyegetik a választókat Trump szélsőséges hívei

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 10:25

Mikor egy újság megnevezte név szerint az erőszakra buzdító férfit, akkor kikérte magának, hogy az eredeti nevét használják.

Trump szélsőséges támogatói megpróbálják megfélemlíteni a szavazókat Arizona államban – adta hírül a Vice. A The Donald néven ismert szélsőjobboldali közösség egyik tagja azt mondta, hogy minden urnánál ott fognak állni és ha valaki egynél több szavazólapot próbál leadni, mert mondjuk megkérik, hogy dobja be helyettük is a voksát, akkor azt kérdés nélkül meg fogják verni. A bejegyzést egy Hogstooth01 nevű felhasználó írta, aki korábban erőszakos fenyegetéseket tett közzé többek között Joe Biden elnök és felesége, Jill Biden kapcsán is. Júniusban Hogstooth01 ezt írta:

Ember, kibaszottul szeretem az AR-12-esemet (az AR-12-es egy sorozatlövő fegyver).

 

A Donald egy szélsőséges Trump-rajongókból álló közösség, ahol a tagok erőszakkal, gyilkossággal és egyéb bűncselekményekkel fenyegetőznek. Ez a közösség volt a Capitolium elleni indított ostrom mozgatórugója is. A névtelenséghez ragaszkodó, erőszakos cselekedetekre buzdító felhasználó ugyanakkor nehezményezte, mikor a Vice egy cikk és egy megkeresés kapcsán név szerint említette.

Zavarónak találom, hogy az igazi nevemet használja az üzenetben

– írta a bejegyzésben.

Amerikában a hatóságok attól tartanak, hogy a 2022-es, úgynevezett félidős választások eredményét befolyásolhatják a szélsőségesek úgy, hogy megfélemlítik a szavazókat, ezért sokan inkább le sem adják majd a voksukat, mert félnek majd vállalni a pártállásukat.

Nyitókép: Spencer Platt / Getty Images

#Külföld#usa#trump#szavazók#fenyegetés

Címlapról ajánljuk