Külföld

Egy Putyin-párti politikus elütött egy hatéves kisfiút, majd elhajtott

rtl.hurtl.hu

2022. október 31. 19:01

Figyelem! Cikkünkben felkavaró videó található. 

Szergej Mamontov, az Egységes Oroszország helyi képviselője elütött egy hatéves gyermeket, majd elhajtott a helyszínről, és nem hívott orvosi segítséget, illetve nem jelentette tettét a rendőrségen – írja a Mirror

Az esetről videó is készült, ezen látható a baleset, illetve az is, hogy a férfi ugyan látja, hogy a gyerek az úttesten vonaglik a fájdalomtól, de visszaül az autóba és elhajt.

A 67 éves helyi képviselő a rendőrség közlése szerint Tatárszkban ütötte el a gyermeket Toyota RAV4 típusú gépkocsijával.

A tortúrának szemtanúja volt egy másik fiú, aki az ablakából látta a szörnyű esetet. Ő az áldozathoz sietett, majd a közeli otthonába vitte.

A súlyosan sérült fiút kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a feje és a csípője.

Miután az autóját körözési listára tették, Mamontov önként feladta magát egy rendőrőrsön – írják a külföldi beszámolók. A képviselő józan volt.

Novoszibirszki ügyészsége kérte, hogy indítsanak büntetőeljárást Mamontov ellen, akit eddig nem vettek őrizetbe.

Az Egységes Oroszország közölte, hogy Mamontovot ki fogják zárni a pártból, a párt pedig segíteni fogja a fiút és a családját. Az egyik vezető tisztségviselő szerint Mamontov a tehetetlen gyermek elütése után tanúsított magatartása „csak értetlenséget és undort vált ki”.

A súlyosan sérült fiú stabil állapotban van, a fejét össze kellett varrni, és hasi fájdalmakkal küzd. A fiú édesanyja, Szvetlana Csernomorova panaszt tett a rendőrségen.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#szergej mamontov#baleset#elütés#kisgyerek#oroszország#egységes oroszország#párt

Címlapról ajánljuk