Külföld

Pisztollyal a kezében kergetett meg egy embert Bolsonaro pártjának képviselője

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 30. 16:23

Folytatódik a választási kampány Brazíliában.

Nem szűkölködik szürreális, vagy épp erőszakos pillanatokban a brazíliai választási kampány. Ahogy mi is beszámoltunk róla:

Most pedig Carla Zambelli, Bolsonaro pártjának Sao Paolo-i képviselője pisztollyal a kezében megkergetett egy férfit a város utcáin.

Az incidens úgy kezdődött, hogy Zambelli szóváltásba keveredett egy társasággal, akik a baloldali jelölt nevét kiabálva hagytak el egy éttermet. Az esetről készült felvételen látszik, ahogy a képviselő megbotlik egy oszlopban, és elesik, ahogy a távozó férfi felé halad, majd ezután egy fegyveres társával kergetni kezdi. Később egy lövés is eldördül.


Egy későbbi videón már Zambelli kezében van a pisztoly, ahogy bekergeti egy étterembe a menekülőt. Végül a helyiségbe is fegyverrel a kezében állít be, ahol hangos kiabálással fogadják. Később a szélsőjobboldali képviselő azt állította, hogy „rátámadt egy fekete férfi”, ezért üldözték őt – holott az előző videón tisztán látszik, hogy önerőből esett a földre Zambelli.


Zambelli korábban azzal került be a hírekbe, hogy alaptalanul vádolta pedofíliával egyik politikai ellenfelét, és hazugságokat terjesztett a covidról, hogy meggyőzze szavazóit, hogy az nem is egy komoly betegség. A brazil választások első fordulóját Lula nyerte, a másodikat pont ma tartják.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#brazília#jair bolsonaro#pisztoly#üldözés#sao paolo#Lula

Címlapról ajánljuk