Külföld

149-re emelkedett a szöuli Halloween-buli alatti tülekedésben meghalt áldozatok száma

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 5:28

Egyelőre még mindig nem lehet pontosan tudni, mi okozta a tragédiát.

Legkevesebb száznegyvenkilenc ember meghalt, másik százötven pedig megsérült szombaton a dél-koreai főváros, Szöul központjában a halloween-ünnepségek idején az egyik szűk utcán kitört lökdösődésben – közölte a dél-koreai mentőszolgálatra hivatkozva az MTI.

Korábban Csoj Szöng Pom, Jongszan kerület tűzoltóparancsnoka arról tájékoztatott, hogy százhúszan hunytak el és százan sérültek meg. Azt mondta, hogy a halottak száma még nőhet; az áldozatok nagy száma annak tudható be, hogy rengeteg ember sétált halloween idején.

Illetékesek szerint több sérültnek súlyos az állapota, sürgősségi osztályokon kezelik őket.

Három éve ez volt az első haloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat és fizikai távolságtartást. A partira indulók közül sokan maszkot és halloweeni jelmezeket viseltek. Számos áldozat húszas éveiben járó nő.

Az országos tűzoltósági hivatal és a belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy mintegy ötven embernek állt le a szíve, százan pedig megsérültek helyi idő szerint vasárnapra virradóra. Dél-koreai vezetők közölték: akkor történhetett a szerencsétlenség, amikor a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási, többségében fiatalokból álló, tömeg betódult a Hamilton szállodához közeli szűk utcába, és a tolongásban agyontaposták egymást.

A tűzoltóság szóvivője szerint 140 mentőkocsit vezényeltek a helyszínre, több mint 1700 orvos, egészségügyi dolgozó és mentős vesz részt a sérültek ellátásában. A mentősök és a járókelők hiába próbálták meg újraéleszteni az utcákon heverő embereket. Egyelőre nem tudni, miért zúdultak le az emberek a domboldalon a szűk utcába. Szemtanúk arról számoltak be, hogy már a lökdösődés előtt is kaotikus jelentek voltak.

Frissítés

A legfrissebb információk szerint tovább emelkedett a halálos áldozatok száma, az MTI azt írja, hogy 151-re nőtt halottak száma. A 97 női és 54 férfi halott többége 30 év alatti. A sérültek száma 82.

Nyitókép: Chung Sung-Jun / Getty Images

#Külföld#szöul#dél-korea#halloween#pánik#lökdösődés

Címlapról ajánljuk