Külföld

Hullazsákban kereszteli meg az orosz megszállókat egy pap a „sátántalanítás” jegyében

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 27. 13:26

Ettől aztán biztos visszaáll a katonák lelki békéje.

Nemrég lehetett hallani először, hogy az orosz háborús kommunikációban a „nácitlanítás” mellé bekúszott a „sátántalanítás” is: az orosz biztonsági tanács titkára szerint „az USA-ban hivatalos vallásként bejegyzett” Sátán Egyháza már Ukrajna-szerte követőket szerzett magának, illetve szerinte „szekták százai” működnek Ukrajnában, melyek 2014 után terjedtek el, és a zsidó-keresztény kultúrát szeretnék kiirtani.

Ha valakinek ez az eszmefuttatás még nem ütötte meg az ingerküszöbét, akkor hadd mutassuk be a jó Viktor Ivanov atyának: az orosz hadsereggel tartó papot a sátántalanító direktíva bejelentése után megkereste két katona azzal, hogy meg akarnának keresztelkedni. Ivanov röviden megpróbálta „elmagyarázni a keresztség szükségességét és a Krisztusban való élet feltételeit” nekik, aztán bevállalta a dolgot.

Mivel keresztelőmedence nem akadt az erdőben, ahol éppen átvonult az alakulat, ezért hullazsákokba töltöttek vizet a nyolc Celsius fokos hidegben, és abban keresztelkedtek meg a katonák. Ivanov így írt a helyszínről közösségi profilján:

Egy kidőlt fa tönkjére lőszerdobozt helyeztek, belülről a zsákkal kibélelve. Ugyanerre a fára lógatták fel a kazanyi Mária ikonját. Elé kartondobozt hoztak, amit szintén egy zsákkal takartak le.

A pap szerint mindenki „érti, hol van és mi történhet,” és tisztában van azzal, hogy a zsákoknak mi az eredeti rendeltetése. „Ezt adottságként kezelik, olyan valóságként, ahol a halál kellékei nem ejtik rémületbe az embert” – tette hozzá posztjában, amit az ukrán Pravda szemlézett.

Az ukrán lakosság 60 százaléka ortodoxnak, 10 százaléka görögkatolikusnak, 1,5 százaléka protestánsnak, 8,5 százaléka „simán csak kereszténynek” vallotta magát 2021-ben, és nagyjából 20 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem vallásos, ha valakinek kézzelfogható cáfolat kellene arra, hogy Ukrajnát nem szállták meg a sátánisták.

Nyitókép: VKontakte

#Külföld#sátán#keresztelés#hullazsák#pap#katona#orosz-ukrán háború#megszállás

Címlapról ajánljuk