Külföld

Putyin már egyenesen a sátánnal harcol Ukrajnában, Kirill pátriárka ki is nevezte „fő ördögűzőnek”

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 15:44

Ha valaki nem tudná, „az internetes manipuláció és pszichotechnológiák segítségével az új rezsim Ukrajnát totalitárius hiperszektává változtatta". 

Vlagyimir Putyin februárban még Ukrajna „nácitlanításával” próbálta igazolni az ország megtámadását, az új jelszó azonban már a „sátántalanítás”.

Az Oroszországi Föderáció biztonsági tanácsának helyettes titkára, Alekszej Pavlov arról beszélt a TASZSZ hírügynökség szerint, hogy „az internetes manipuláció és pszichotechnológiák segítségével az új rezsim Ukrajnát szuverén államból totalitárius hiperszektává változtatta”. Az orosz politikus úgy véli, hogy Ukrajnában „szekták százai vannak”, és közülük is külön figyelmet érdemel „A Sátán Egyháza”, ami „Ukrajna-szerte terjeszkedik, és az Egyesült Államokban hivatalosan elismert egyházak egyike”.

Pavlov szerint – mint a Newsweek idézi – a sátánizmus oroszok meggyilkolására irányuló felhívásokban nyilvánul meg, amit állami szinten is támogatnak. Úgy véli, hogy a kijevi kormány arra kényszeríti az embereket, hogy fordítsanak hátat az ortodox értékeknek, sőt be is tiltja a hagyományokat.

A hajmeresztő kijelentések hátterében bizonyára a túlpörgetett szervilizmus áll, az orosz közbeszédben ugyanis azután jelent meg Ukrajna állítólagos sátánizmusa, hogy Vlagyimir Putyin szeptemberben, a négy ukrán terület elcsatolásának bejelentésekor azt állította, hogy „a nyugati elitek diktatúrája minden társadalom ellen irányul”, és „nyilvánvaló sátánizmust” emlegetett.

Kedden az orosz ortodox egyház vezetője, Kirill pátriárka már egyenesen „fő ördögűzőnek”, „az Antikrisztus elleni küzdelem harcosának” nevezte Vlagyimir Putyint. A pátriárka egyébként korábban arról is beszélt, hogy akik életüket adják a hazájukért, azok Istennel lesznek az ő országában.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#vlagyimir putyin#sátán#ördögűző#szervilizmus

Címlapról ajánljuk