Külföld

Fizetnie kell a német orvosnak, aki a nemi szervére szórt kokainnal ölte meg szeretőjét

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 14:56

Dr. Niederbichler 9 éves börtönbüntetését tölti, de tagadja a felelősségét.

Fizetnie kell elhunyt szeretője orvosi kezeléséért annak a német férfinak, aki kokaint szórt a nemi szervére, majd a nő kábítószer-túladagolás miatt életét vesztette.

A halberstadti Ameos magánklinika vezető plasztikai sebésze, a 46 éves Dr. Andreas David Niederbichler ellen 2018 februárjában emeltek vádat, a 38 éves Yvonne M. halála után. A férfi azzal védekezett, hogy a nő tudott arról orális szex előtt, hogy kokaint tett a péniszére. A bíróság ezt nem fogadta el, 2019-ben Niederbichlert kilenc év börtönre ítélték.

Yvonne M. házas volt, de az orvos visszautasította, hogy kártérítést fizessen a nő férjének és fiának, illetve kifizesse a családnak a temetés költségeit. Erre tavaly bíróság kötelezte. Idén pedig a magdeburgi bíróság döntött úgy, hogy Niederbichlernek ki kell fizetnie az egészségbiztosító számára a nő életének megmentésére irányuló sikertelen orvosi kezelés öt és félmillió forintnyi költségét.

Nem Yvonne M. nem egyedüli áldozata az orvosnak: 2015 szeptembere és 2018 februárja között három másik nőt is bedrogozott és szexuálisan zaklatott. A nyomozás kiderítette, hogy a férfi titokban tett kokaint a pezsgőspoharukba, rúzsukra és fogkrémjükbe – írta a Daily Mail.

Nyitókép: Städtisches Klinikum Dessau

#Külföld#németország#kokain#túladagolás#gyilkosság#szerető#kártérítés

Címlapról ajánljuk