Külföld

III. Károly nem kíméli a királyi családot

rtl.hurtl.hu

2022. október 22. 17:54

 Katalin walesi hercegné inkább a gyermekeivel foglalkozna.

Bár a szakértők változást vártak e téren, a várakozásokkal ellentétben III. Károly mégsem csökkenti a brit királyi család aktív munkát végző tagjainak számát. Eddig is tizenegyen láttak el különféle tisztségeket, ezután is tizenegyen végzik majd a királyi családra háruló hivatalos teendőket, írja a Daily Mail.

Egyes források szerint Vilmos walesi hercegre és Katalin walesi hercegnére több munka várhat, mint eddig, és új feladatokkal is meg kell majd birkózniuk, noha Katalin korábban kijelentette, hogy többet szeretne a gyermekeivel foglalkozni.

Belső tanácsadók szerint a királyi család alighanem csökkenteni fogja hivatalos elfoglaltságai számát, amely eddig évi 3500 körül volt.  

A királyi család 11 fős munkabrigádja így áll össze:

III. Károly király, Kamilla brit királyné, Vilmos walesi herceg, Katalin walesi hercegné, Anna brit királyi hercegnő, Eduárd wessexi gróf, Zsófia wessexi grófné, Richárd gloucesteri herceg, Brigitta gloucesteri hercegné, Alexandra brit királyi hercegnő és Eduárd kenti herceg.

Azzal, hogy (más-más okból) Harry, Meghan és András herceg sem fogható immár munkára, jelentősen nőtt a bevethető királyi családtagokra váró munkamennyiség. 

Nyitókép: Neil Mockford/GC Images

#Külföld#iii. károly király#monarchia#brit királyi család

Címlapról ajánljuk