Külföld

Videó: találatot kapott egy Kijev melletti erőmű, de az ukrán légvédelem közbeszólt

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 14:31

Bár találatot kapott az épület, a következő hullámban érkező robotrepülőgépet lelőtték.

Nem álltak le az oroszok az ukrán áramhálózat elleni támadásokkal, amelyekkel a lakosság ellenállását akarják megtörni. Az alábbi, közösségi médiában terjedő rövid felvételen az látható, ahogy egy Kijev közelében lévő, találatot kapott hőerőmű füstöl. A támadásokat az oroszok Kh-101 robotrepülőgépekkel hajtották végre (amelyeket a sajtóban hibásan „cirkálórakétáknak” neveznek az angol „cruise missile” szó tükörfordítása alapján).

Ezek a fegyverek valójában nem rakéták, de általában kezdeti rakétameghajtással indítják őket felszíni hadihajókról, tengeralattjárókról vagy repülőgépekről. Ezután sugárhajtóművel haladnak, és önmagukat irányítják rá a célra, becsapódással megsemmisítve azt.

A videón az látható, hogy a felvétel készítője a füstölgő erőművet filmezi, majd amikor meghallja a következő, érkező robotrepülőgép hangját, abba az irányba fordítja a kamerát. A rakétákhoz képest viszonylag lassan haladó robotrepülőgép csak pár pillanatig látszik, amikor egyszer csak felrobban. Valószínűleg az erőművet védő ukrán légvédelem rakétája vagy gépágyúja találta el, nem messze a célpontjától.


Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#erőmű#robotrepülőgép

Címlapról ajánljuk