Külföld

Liz Truss azt hazudta, hogy meghalt az egyik családtagja, hogy ne kelljen újságírókkal beszélnie

Dévai LászlóDévai László

2022. október 19. 15:52

A brit miniszterelnök egykori tanácsadója mesélte el a politikus módszerét.

Kirsty Buchanan, aki éveken keresztül dolgozott a jelenlegi brit miniszterelnök, Liz Truss oldalán, azt nyilatkozta, hogy amikor a politikus nem akart újságírókkal találkozni, akkor rendszerint ki kellett találniuk valamit, hogy miért kell lemondaniuk a szereplést.

A módszerek között volt az is, hogy azt hazudták: Trussnak meghalt egy családtagja.

Buchanan ugyanakkor kiemelte: közeli hozzátartozó haláláról soha nem hazudtak, mindig csak nagynénikről és unokatestvérekről volt szó. A volt tanácsadó elmondott egy konkrét történetet is. Truss egy alkalommal semmiképp nem akart beszélni egy bizonyos újságíróval a BBC Question Time című műsorában.

A politikus többször is elmondta, hogy nem hajlandó elmenni a beszélgetésre, ha az a bizonyos újságíró jelen lesz. Buchanan szerint már kifogytak a kifogásokból, így kénytelenek voltak megjelenni a közszolgálati tévé stúdiójában, de reménykedtek benne, hogy a kifogásolt újságíró nem lesz jelen.

Végül az újságíró, akinek a nevét a tanácsadó nem volt hajlandó elárulni, végül mégis megjelent a felvételen. Buchanan szerint amikor Truss meglátta, hogy ott van a nemezise, akkor a tekintetével meg tudta volna ölni őt, amiért nem tudta elintézni, hogy lemondják az interjút.

Liz Truss 2010 óta képviselő, 2012 és 2019 között kilenc alkalommal szerepelt Question Time című műsorban. A brit miniszterelnökről utoljára akkor írtunk, amikor elnézést kért az eddigi gyenge teljesítményéért.

Nyitókép: Carl Court / Getty Images

#Külföld#liz truss#egyesült királyság#családtag#újságíró#hazugság#meghalt

Címlapról ajánljuk