Külföld

Tagadta a szexuális bántalmazás vádját Kevin Spacey, a Kártyavár egykori főszereplője

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 7:17

Vallomása szerint nem érdeklődött szexuálisan a 14 éves Anthony Rapp iránt.

Tagadta az ellene felhozott vádakat Kevin Spacey amerikai színész, akit Anthony Rapp, a Start Trek: Discovery című film szereplője azzal vádol, hogy szexuálisan zaklatta őt egy 1986-os házibulin. Anthony Rapp akkor 14 éves volt. 

A pert még 2020-ban indította a Kártyavár című sorozat főszereplője ellen és összesen 40 millió dolláros (16 milliárd forintos) kártérítést követel. (Egy másik keresetét már hétfőn elutasított a bíróság.)

Kevin Spacey ellen szexuális zaklatás miatt öt eljárás folyik az Egyesült Királyságban. A hétfői tárgyaláson azt mondta, hogy megdöbbent, amikor Anthony Rapp öt évvel ezelőtt megvádolta őt a nyilvánosság előtt. 

Nem érdeklődtem iránta szexuálisan, hiszen Anthony Rapp akkor még kiskorú volt

– fogalmazott Kevin Spacey. A tárgyaláson arról is beszélt, hogy apja nevelte őt, aki szerinte neonáci volt. Egyebek mellett erre vezette vissza azt is, hogy korábban nem beszélt arról, hogy meleg. 

Anthony Rapp vallomása szerint Kevin Spacey azon a bizonyos házibulin a fenekére tette a kezét, majd megpróbálta elcsábítani egy hálószobában, miután a többi vendég távozott. Azt mondta, a részeg, imbolygó Spacey felkapta a karjaiba, majd lefektette az ágyra, és ruhában ugyan, de rámászott. 

Kevin Spacey-nek korábban 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavár producereinek, mert a sorozatból ki kellett írniuk őt a botrány kirobbanása után. 

Nyitókép: Kevin Spacey amerikai színész érkezik perének tárgyalására a New York-i szövetségi bíróságra október 12-én – Fotó: Mary Altaffer/MTI/AP

#Külföld#kevin spacey#kártyavár#per#szexuális bántalmazás

Címlapról ajánljuk