Külföld

Greta Thunberg elárulta, volt-e már részeg, és mikor kellett testőrrel járnia

rtl.hurtl.hu

2022. október 15. 14:53

Új könyve kapcsán beszél erről, aminek bevételeit jótékony célokra fordítja, pedig elmondása szerint neki is jól jönne a pénz.

A még mindig csak 19 éves Greta Thunberg kitárulkozott tinédzserkori mindennapjairól, a Times Magazinnak adott interjújában. Elmondása szerint mindenre nagyon tudatosan odafigyel, így például, ahova csak tud, oda gyalog jár. Ez alól egyetlen alkalom volt kivétel, amikor néhány napig testőrökre is szüksége volt, mert Donald Trump tweetelt róla, miután az aktivista az ENSZ-ben egy szenvedélyes beszédet mondott.


Elmondása szerint a bejegyzés után több halálos fenyegetést is kapott, ezért is volt szüksége a biztonságiakra. Ez is jól mutatja, hogy a háromszor is Nobel-békedíjra jelölt Thunberg, akit 2019-ben az év emberének is választottak, nem egy átlagos tinédzser. Állítása szerint például sohasem iszik alkoholt.

Soha nem mennék el inni, és sohasem tennék semmi hülyeséget. Nem tudom, hogy ez azért van, mert egyszerűen ilyen ember vagyok, vagy mert csak nem akarom, hogy így lássanak

– mondta, majd hozzátette, ennek egyik oka az, hogy nem szeretné, ha valaki azzal dicsekedne, hogy le tudta itatni Greta Thunberget.

A The Timesnak azt is bevallotta, hasonló aggodalmai vannak, amikor romantikus kapcsolatokról van szó.

Amikor odamész másokhoz, akkor sokkal sebezhetőbb vagy. Szóval az van, hogy az emberek felnéznek rád, de te nagyon sebezhető vagy

– mesélte.

Thunbergnek október 27-én jelenik meg a The Climate Book című könyve, amit egyfajta kézikönyvnek szán arra, hogy megértsék az emberek, mi is történik a világgal és hogyan lehet ezen változtatni. A műben számos szakértő megszólal, mások mellett Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Saleemul Huq, az Éghajlatváltozás és Fejlődés Nemzetközi Központjának igazgatója, Silpa Kaza, a Világbank munkatársa és Thomas Piketty közgazdász.

A könyvből származó bevételt jótékonysági célokra szánják, bár Thunberg elmondása szerint „jó lenne pénzt kapni” belőle. A klímaaktivista ugyanis elismerte, hogy az anyagi helyzete „nem fenntartható”, jelenleg pedig az egyik barátja lakásában él, bár ennek az is az oka, hogy Svédországban minden lakcím nyilvános.

Nyitókép: Dave J Hogan / Getty Images

#Külföld#greta thunberg#donald trump#alkohol#könyv#párkapcsolat#interjú#klímaaktivista#klímaváltozás

Címlapról ajánljuk