Külföld

Fényes nappal, még mozgó, levágott karja mellett találtak egy férfit egy klubban

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 9:36

Véres háborúkat vívnak egyes kerületek bandái Huddersfieldben.

A nyugat-yorkshire-i Huddersfieldben szinte vírusszerűen terjed az erőszak, mivel gyakran rivális bandák esnek egymásnak, számolt be a DailyMail. A Deighton Working Men's Club elvileg egy barátságos klubház, ahol például bingóesteket, esküvőket, keresztelőket tartanak. 

Néhány hete este fél 6 környékén a környéken lévők hangos kiabálásra lettek figyelmesek. A klubhoz tartozó dohányzóhelyiségben, az asztalok és padok közelében, ahol a vendégek ülnek, egy földön vergődő, vérben ázó férfira lettek figyelmesek, mellette pedig ott volt a még mozgó, levágott karja. 

Végtagját két maszkos fiatal vágta le egy macsétával, mindenki szeme láttára. A fiatalok elmenekültek, a helyszíntől nem messze pedig maszkjukat is levették. Egy szemtanú szerint a 17-18 éves fiúk nevettek. 

A lap szerint ez a fajta erőszak annyira megszokottá vált Huddersfieldben, hogy a helyiek szinte érzéketlenné váltak vele szemben. A klubban történt támadás után közvetlenül többen is a 30 éves áldozat segítségére siettek.

Elmentem, hogy elsősegélyt nyújtsak neki

– mondta egy névtelenséget kérő nő. 

Végigsétáltam a klubon, és mindent láttam. (…) Én és néhány másik ember úgy gondoltuk, hogy a legjobb, amit tehetünk, hogy felvesszük a kezét, és beletesszük egy vödörbe.

A lap szerint az orvosok megpróbálták visszavarrni a férfi kezét, miután kórházba szállították, de nem tudni, hogy a műtét sikeres volt-e.

Ez már csak így megy errefelé

– tette hozzá a nő. 

A lap szerint a szociopata, középkori erőszak a 15 éves Khayri Mclean meggyilkolásában csúcsosodott ki alig több mint két héttel ezelőtt. A gyereket az iskolája kapuja előtt ölték meg. Februárban egy 19 éves fiatalember kezét majdnem levágták egy macsétával, ekkor egy autót is felgyújtottak. Néhány hónappal korábban egy, a klub előtt álló 26 éves férfit baseballütőkkel felfegyverkezett tömeg támadott meg. Őt a saját bozótvágójával sebesítették meg, miközben védekezni próbált. 

A lap szerint a féktelen erőszak hátterében bandaháborúk állnak. A támadások nem véletlenül történnek gyakran az említett klub közelében. A Deighton Working Men's Club a hírhedt BBD banda által ellenőrzött területen található, név a szomszédos Bradley, Brackenhall és Deighton kerületek kezdőbetűit jelöli. 

A riválisok közé tartozik a Dalton Crew, a Fartown Boys és a Walpole banda. Ezek a bandák hátrányos helyzetű, magas munkanélküliséggel küzdő kerületekben aktívak.

A Huddersfieldben felnövő fiatalok közül sokak számára nem a családtagok, hanem a bandavezérek jelentik a példaképet.

Mercedesekben ülő, szép órákat viselő srácokat látnak, rapvideókat néznek, és azt hiszik, hogy csak így lehet pénzt keresni

– mondta a Changing The Narrative jótékonysági szervezet névtelenségek kérő egyik tisztviselője, aki a Huddersfield-i iskolákkal együttműködve segít a bandakultúra által veszélyeztetett gyerekeknek.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#banda#bandaháború#macséta

Címlapról ajánljuk