Külföld

Ukrajna a hétfői orosz támadás után is folytatja területei felszabadítását

rtl.hurtl.hu

2022. október 10. 21:44

Az ukrán külügyminiszter szerint Putyin bosszúból terrorizál civileket, mert nem tudja legyőzni az ukrán hadsereget.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a CNN-en közölte, hogy Ukrajna a hétfői orosz rakétatámadások ellenére is folytatja területei felszabadítását.

Ez a háború Ukrajna létezéséért zajlik. Ez a háború a nemzetközi jogon és szabályokon alapuló rendért zajlik. Putyin csinálhat, amit akar, de mi folytatjuk a harcot és győzni fogunk

– jelentette ki. Azt is mondta: nem tud arról, hogy a hétfői orosz rakétatámadások bármilyen katonai létesítményt célba vettek volna, csak az energiaellátást és polgári épületeket, lakóházakat támadtak. Úgy gondolja, hogy a támadás Vlagyimir Putyin bosszúja volt a közelmúlt oroszok által elszenvedett harctéri vereségeiért.

Nem lehet kétség afelől, hogy ennek a támadásnak a célja a békés népesség terrorizálása és az életük megnehezítése volt. Biztos vagyok abban, hogy ez Putyin harctéri vereségének az eredménye. Ha a hadserege nem tudja legyőzni az ukrán hadsereget, civileket terrorizál bosszúból

– mondta Dmitro Kuleba.

Amikor a Krímet Oroszországgal összekötő hídon történt robbanásról kérdezték, azt mondta: nem tudja, ki robbantotta fel a hidat, de azt sem zárja ki, hogy Oroszországon belül történhetett valami, mert a hidat szigorúan őrzik minden oldalról.

Nyitókép: MTI/AP/Leo Correa

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#dmitro kuleba#rakétatámadás

Címlapról ajánljuk