Teherautóba rejtett bombával robbanthattak fel egy orosz hidat a Krím félszigetenA kulcsfontosságú hidat, ami az Ukrajnától elfoglalt területet Oroszországgal köti össze, Putyin személyesen adta át 2018-ban.
Külföld

Teherautóba rejtett bombával robbanthattak fel egy orosz hidat a Krím félszigeten

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 8:40

A kulcsfontosságú hidat, ami az Ukrajnától elfoglalt területet Oroszországgal köti össze, Putyin személyesen adta át 2018-ban. 

Hatalmas robbanás történt szombat reggel a Krím félszigetet Oroszországgal összekötő kulcsfontosságú Kercsi-hídon, aminek egy része beomlott. A mellette húzódó vasúti sínen a helyszíni videókon egy lángoló vasúti szerelvényt lehet látni, ami tartálykocsikból áll. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy azokban mit szállítottak.

A robbanás pillanatáról több videó is készült, az egyiken jól látszik, hogy több jármű is áthaladt éppen:

Az AP hírügynökség azt írta, hogy az orosz hatóságok szombat délelőtti közlése szerint teherautóba rejtett bomba okozhatta a detonációt.

Szemtanúk beszámolója szerint a robbanás hangját kilométerekkel arrébb is hallani lehetett.

Az orosz hatóságok közlése szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet. Kiemelték, hogy a hajózást nem akadályozza az eset.

A majdnem húsz kilométer hosszú hidat 2018-ban adta át Vlagyimir Putyin orosz elnök. A mellette haladó vasúti hidat két évvel később adták át – írta a Guardian.

Nyitókép: Twitter / Rob Lee

#Külföld#orosz-ukrán háború#híd#robbanás#tűz#Krím félsziget

Címlapról ajánljuk