Külföld

Odaadták az elpusztult zsiráfot az oroszlánnak, magára haragította az internetezőket egy cseh állatkert

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 20:39

Megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e ennyire plasztikusan ábrázolni „az élet rendjét”.

Jókora vitát váltott ki egy csehországi állatkert azzal, hogy úgy döntött: elpusztult zsiráfjukat az állatkert ragadozóival etetik meg.

Az ostravai állatkert szóvivője a Daily Mailnek elmondta, hogy idős, 19 éves zsiráfjuk összeesett, nehezen vett levegőt és nem tudott felkelni. Minden jel szívelégtelenségre utalt. Az állatot ért stresszre, egészségi állapotára és korára való tekintettel úgy döntöttek, hogy elaltatják.

Minderről egy Facebook-bejegyzést is közzétettek, amelyben azt írták, hogy a több mint 300 kilogrammos zsiráf húsát a ragadozóknak adják. Hozzátették, hogy a természetben ez ugyanígy történne. A legnagyobb felháborodást azonban az váltotta ki, hogy mindezt egy zsiráfot evő oroszlán fényképével illusztrálták.


Egy kommentelő például azt írta: amikor egy ember haláláról adunk hírt, ahhoz olyan fényképet teszünk, amelyen életben van, nem olyat, amelyiken férgek másznak ki a szeméből, pedig az is természetes. Mások szerint „ez az élet rendje” és az állatkert jó döntést hozott.

Azt mindenesetre elárulták, hogy az ostravai állatkertnek van egy fiatal zsiráfpárja is, és bizonyára szaporodni fognak.

#Külföld#csehország#állatkert#oroszlán#zsiráf#felháborodás

Címlapról ajánljuk