Külföld

A miniszterelnök is elítélte a szomszédos lánykollégium lakóit fenyegető madridi egyetemistákat

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 19:56

Hatalmas ovációval és huhogással fogadták, amikor egy ordibáló társuk kurváknak és nimfománoknak nevezte a mellettük lévő épületben lakó nőket.

Spanyol kormánytagok és a miniszterelnök is elítélte azoknak a madridi kollégistáknak a viselkedését, akik hangos egyetértéssel fogadták, amikor egy társuk fenyegető, trágár, szexista dolgokat kiabált a szomszédos lánykollégium lakóinak – írja a Guardian.

Az esetről felvétel készült: ezen egy ordibáló egyetemista egyebek mellett „kurváknak” és „kibaszott nimfománoknak” nevezi a szomszédos épületben lakó nőket, mire az épületben lévők felhúzzák a redőnyöket, ovációban és huhogásban törnek ki.


A botrányos felvételre reagálva Pedro Sánchez miniszterelnök közölte, hogy nem fogják eltűrni azokat a cselekedeteket, amelyek nőket fenyegetnek és gyűlöletet keltenek ellenük. Különösen fájdalmasnak nevezte, hogy az elkövetők fiatal emberek. Az esélyegyenlőségi és oktatási miniszter is beszélt az oktatás fontosságáról, amelyben a kölcsönös beleegyezést kell hangsúlyozni, hogy megfékezzék a nemi erőszak kultúráját és a nők tárgyiasítását.

A kollégium igazgatója szerint a történtek teljesen szembemennek az intézmény értékeivel, teljességgel elfogadhatatlanok és megbocsáthatatlanok, és minden fegyelmi eszközzel fel fognak lépni. A rendbontás résztvevőit kötelezni fogják, hogy írjanak bocsánatkérő leveleket a szomszédos intézmény hallgatóinak. A főkolompos kirúgásáról már egyeztetett az intézmény vezetése, de először lehetőséget adnak neki, hogy magyarázatot adjon a történtekre.

#Külföld#spanyolország#szexizmus#zaklatás#megfélemlítés

Címlapról ajánljuk