Külföld

Tömegverekedés volt egy orosz katonai kiképzőbázison

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 14:49

A hivatásosok provokálták az újoncokat, mire azok összeverték a régieket. 

Tömegverekedés tört ki orosz katonák között egy Moszkva melletti kiképzőbázison – írja a Tagesspiegel.

A Kreml mozgósítással kapcsolatos döntése sok behívott férfit arra késztetett, hogy megpróbáljon elmenekülni az országból, most azonban úgy tűnik, a feszültség a fegyveres erőkön belül is elszabadult. 

Úgy tudni, hogy a verekedés a hosszabb ideje szolgáló hivatásos katonák között és az újonnan besorozott férfiak között tört ki. Az alakulatban szolgáló hivatásosok a ruhájukat és mobiljaikat követelték az újonnan érkezőktől, akik azonban nem tolerálták ezt a hozzáállást, a konfliktus pedig tömegverekedéssé fajult, amelyben az újak nyertek. 

Az újoncok állítólag olyannyira összeverték kínzóikat, hogy nagyjából húsz hivatásos katona bezárkózott, és a rendőrséget hívta segítségül. A konfliktus a hatóságok kiérkezésével oldódott meg, ám elkerülendő a nagyobb botrányt, senki nem tett feljelentést. 

A konfliktus a Vlagyimir Putyin által csaknem két hete elrendelt részleges mozgósítás okozta feszültségek sorozata után következett be. A médiajelentések szerint a mozgósítás sok helyen kaotikusan zajlik, például a férfiakat a már meglévő betegségek vagy a képzettség hiánya ellenére hívják be, vagy a behívás után egyeseket oktatók nélkül küldenek ki a nyílt terepre. Állítólag sok helyen hiány van ruházatból, felszerelésből és élelmiszerből.

Nyitókép: Sean Gallup/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#katonák#katona#kiképzőbázis

Címlapról ajánljuk