Külföld

Ismét ballisztikus rakétákkal kísérletezett Észak-Korea

rtl.hurtl.hu

2022. október 1. 10:18

A tengerbe lőtték őket.

Észak-Korea szombaton reggel újabb rakétakísérletet hajtott végre, a japán védelmi minisztérium és parti őrség jelentései szerint a ballisztikus rakéta a Japán-(Keleti)-tengerbe csapódott – közölte az MTI. A két rakéta 50 kilométeres magasságban szállt, az egyik 350, a másik 400 kilométeres távolságot tett meg. A Japán NHK állami televízió tudósítása szerint a rakéták a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül zuhantak a tengerbe.

Az amerikai katonaság nyilatkozatban közölte, hogy észlelték a kilőtt rakétákat, azok ugyanakkor nem jelentenek közvetlen veszélyt amerikai személyzetre, területre vagy az Egyesült Államok szövetségeseire.

Az USA közölte: az Egyesült Államok elköteleződése a Koreai Köztársaság és Japán védelme iránt továbbra is megingathatatlan. A Koreai-félsziget keleti partjánál pénteken kezdődött el Dél-Korea, az Egyesült Államok és Japán közös tengeri hadgyakorlata.

A héten ez immáron Phenjan harmadik rakétatesztelése: Észak-Korea szerdán és csütörtökön is ballisztikus rakétát lőtt ki, utóbbit azután, hogy Kamala Harris amerikai alelnök szerdán befejezte térségbeli látogatását.

Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

#Külföld#kim dzsongun#észak-korea#rakéta#kísérlet

Címlapról ajánljuk