Külföld

Legalább 19 halott egy kabuli oktatási intézmény elleni merényletben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 8:58

Egyetemi felvételi vizsgára gyakoroltak a diákok, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. 

Legalább 19 ember meghalt, és többen megsebesültek pénteken Afganisztán fővárosában, amikor felrobbantott magát egy öngyilkos merénylő egy oktatási intézményben. Abdul Nafi Takúr belügyi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a merénylet az afgán főváros nyugati, zömében a síita hazara kisebbség által lakott, Dast-e-Barcsi nevű negyedében történt.

Az egyetemi előkészítő tanfolyamokra szakosodott intézményben éppen egyetemi felvételi vizsgára gyakoroltak, amikor a merénylet történt – közölte az intézmény. Halil Zadrán, a kabuli rendőrség szóvivője szerint legalább 26 sebesültről tudni. Azt nem tudni, hogy az áldozatok milyen idősek voltak. 

A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget. Az Afganisztán irányító tálibok elítélték a merénylet. A belügyi szóvivő közölte, hogy a támadás „az ellenség embertelen kegyetlenségét bizonyítja”.

A kerületben több véres merénylet történt az elmúlt években, amelyeket a hazarákat eretneknek tekintő Iszlám Állam-Horászán követett el. Legutóbb áprilisban jelentettek innen robbantást, ekkor egy fiúiskolát ért támadás, amelyben szintén többen meghaltak.

Nyitókép: Mentőautó Kabul egyik utcáján, 2021-ben. Fotó: Ahmad Sameer Elhan ATPImages / Getty Images

 

#Külföld#kabul#öngyilkos merénylet#oktatási intézmény#afganisztán#diákok

Címlapról ajánljuk