Külföld

Műanyag dobozban, egy hídról dobták le Daisy kutyát Floridában, csodával határos módon túlélte

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 27. 21:27

Egy aggódó járókelő bejelentést tett, a rendőrség pedig akcióba lépett. A kidobott kutya most már biztonságban van. 

Csodával határos módon sértetlenül megúszta egy kutya, miután mozgó autóból, műanyag dobozban dobták le egy floridai hídról, körülbelül 4,5 méterről – írja a Guardian

A floridai Orange megye rendőrsége elmondta, hogy egy szemtanútól kaptak hívást, aki kutyáját sétáltatta, és látta, hogy valaki ledobta a műanyag dobozt a hídról.

A szemtanú észrevette, hogy egy kutya van a dobozban, és riasztotta a helyi rendőrséget.

A hatóságok a helyszínen 30 percen keresztül ereszkedtek le, majd átmásztak a bozótoson, hogy elérjék a kutyát, aki a híd közelében landolt.

Daisyt végül sikerült biztonságban feljuttatni. 

A négyéves kutyát a hatóságok nevezték el, és a megyei alkalmazottak vették gondozásba. Az állatvédők közölték, hogy Daisyt azóta már örökbe is fogadták. Hozzátették: nem tudják, miért dobták ki úgy az állatot, mint a szemetet, hiszen a környéken számos menhely található. 

A hely, ahol Daisyt kidobták, rövid autóútra van az egyik menhelytől. Szó szerint több száz magánmentőhely van, amelyek hajlandók lennének befogadni egy kedves és szelíd kutyát, hogy aztán nevelőszülőkhöz kerüljön, vagy valaki örökbe fogadja. És valaki mégis úgy döntött, hogy ehelyett ezt a kegyetlenséget követi el

– írták. „Soha nem fogjuk megérteni, hogy az emberek miért tesznek ilyen kegyetlen dolgokat állatokkal, de szerencsésnek érezzük magunkat, hogy egy szemtanú épp arra járt és értesített minket” – tették hozzá. 

Nyitókép: Orange County Sheriff's Office, Florida / Facebook 

 

#Külföld#kutya#florida#híd#állatmentés

Címlapról ajánljuk