Külföld

Tweettel provokált az újságíró, a miniszter pedig Goebbels-idézettel válaszolt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 25. 15:29

Nem biztos, hogy a náci propagandaminisztert a legjobb idézni az „álhírek” elleni harcban. Az indiai miniszter mégis így tett.

Elárasztotta a víz a Central Vista nevű delhi közterületet, ami nem igazán tetszett Rajdeep Sardesai-nak, az India Today újságírójának. Erről meg is emlékezett egy számonkérő hangvételű tweetben, amihez mellékelt is pár fotót bizonyítékként, írja a News Laundry.

Ezzel eléggé kiakasztotta Hardeep Singh Puri városfejlesztési minisztert, aki szintén a Twitteren reagált: ő arról közölt időbélyeggel ellátott fotókat, hogy valójában nem is áll a víz bokáig a közterületen.

A posztban pedig jónak látta Joseph Goebbelst, a náci Németország propagandaminiszterét idézni:

Goebbels úgy hitte, hogy egy egyszer elmondott hazugság hazugság marad, de egy ezerszer elmondott hazugság igazsággá válik

– írta. Azzal vádolta meg az újságírót, hogy „hamis narratívákat” terjeszt a projekttel kapcsolatban. Sardesai viszont felvette a kesztyűt, és újra megosztotta a tweetet, hogy az mutassa az időbélyegeket is.

Nagyjából az derült ki, hogy egyik este még állt a víz a Central Vistában, másnap reggelre viszont felszáradt. Ezért lehet, hogy nem kellett volna előrángatni a sírból Goebbelst.

Nyitókép:  Daily Herald Archive / National Science & Media Museum / SSPL via Getty Images

#Külföld#india#miniszter#víz#goebbels#poszt#álhír

Címlapról ajánljuk