Külföld

Putyin részleges mozgósítást jelentett be, atomcsapásra utalgatott

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 8:32

Minden erőforrásunkat felhasználjuk, hogy megvédjük a népünket. Az orosz elnök közlése szerint ez már ma el is kezdődik. 

Részleges mozgósítást vezet be szerdán Oroszország – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök szerda reggel tartott beszédében. Putyin közlése szerint az erről szóló rendelet már alá is van írva, és azonnal el is kezdik annak végrehajtását.

Az országhoz intézett beszédében Putyin kijelentette, hogy a Nyugat célja Oroszország elpusztítása, és a Nyugat nem akar békét Ukrajna és Oroszország között. A részleges mozgósításra az orosz elnök elmondása szerint azért van szükség, hogy megvédjék a „felszabadított területeken” élő embereket.

Az elnök közlése szerint csak tartalékosokat mozgósítanak, akik korábban már szolgáltak a hadseregben. Az orosz védelmi miniszter Putyin beszéde után közölte, hogy nagyjából háromszázezer embert érint a sorozás, és a behívott tartalékosok kiképzésen is átesnek, mielőtt a frontra vezényelnék őket. 

Putyin kijelentette, hogy a Nyugat „zsarolja” Oroszországot, de hozzátette, hogy sok fegyverük van, amivel válaszolhatnak, és közölte:

Minden erőforrásunkat felhasználjuk, hogy megvédjük a népünket.

Nem blöff

Putyin kijelentette:

Minden bevetünk, ha országunk területi egységét fenyegetik és meg kell védeni Oroszországot és a népünket. Ez nem blöff.

Majd kiemelte, hogy „újra megismétlem”: minden eszközzel megvédik függetlenségüket és szabadságukat. Az elnök hozzátette:

Azok, akik atomfegyverekkel zsarolnak minket, jobb, ha tudják, hogy az uralkodó széljárás az ő irányukba is fordulhat. 

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök egy megbeszélésen, 2022 szeptember 20-án. Fotó: Contributor/Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#vlagyimir putyin#mozgósítás

Címlapról ajánljuk