Külföld

Putyin atomfegyveres kijelentéseit „nagyon komolyan kell venni” a brit külügy szerint

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 10:13

„Ijesztőnek” nevezte az orosz elnök nukleáris fegyverekkel kapcsolatosa fenyegetését Gillian Keegan brit külügyi államtitkár. 

„Nagyon komolyan kell venni” Vlagyimir Putyin orosz elnök atomfegyverekkel kapcsolatos kijelentéseit – jelentette ki szerdán Gillian Keegan brit külügyi államtitkár a Sky News brit hírtelevíziónak adott interjújában. Az orosz államfő egy szerdai beszédben kijelentette, hogy minden eszközzel készek megvédeni Oroszországot, hozzátéve, hogy „nem blöff”. Hozzátette:

Azok, akik atomfegyverekkel zsarolnak minket, jobb, ha tudják, hogy az uralkodó széljárás az ő irányukba is fordulhat.

Keegan „ijesztőnek” és „aggasztónak” nevezte Putyin kijelentését, valamint „komoly fenyegetésnek”.

Joe Biden amerikai elnök pár nappal korábban a CBS amerikai televízió 60 Minutes című hírmagazinjának adott interjújában érintette egy esetleges orosz atomcsapás témáját. Arra a kérdésre, hogy mit mondana Putyinnak, ha az orosz elnök taktikai atomfegyverek bevetését fontolgatná, Biden közölte:

Ne tedd. Ne tedd. Ne tedd.

Biden azt nem árulta el, hogy az Egyesült Államok milyen választ adna egy esetleges atomcsapásra. Az amerikai elnök csak annyit közölt, hogy az „jelentős” lenne.  

Nyitókép: Vlagyimir Putyin beszéde egy laptop képernyőjén. Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#atomfegyver#nukleáris fegyver#atomcsapás#nagy-britannia#egyesült államok#joe biden

Címlapról ajánljuk